«Η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες»

Πεπεισμένοι ότι η Εθνική ομάδα της Ελλάδας θα καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση του Euro 2012 εμφανίστηκαν στη σημερινή (10/6) συνέντευξη Τύπου οι Μιχάλης Σηφάκης, Γιάννης Φετφατζίδης και Αλέξανδρος Τζόρβας.

Οι τρεις διεθνείς ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν τις τοποθετήσεις τους εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους προς τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος υπέστη

ολική ρήξη χιαστού στην αναμέτρηση της πρεμιέρας με την Πολωνία.

Αρχικά, οι Έλληνες παίκτες μίλησαν για τις δυνατότητες που έχει η Εθνική μας ομάδα και έδωσαν την εκτίμησή τους για τη συνέχεια στην διοργάνωση. Τον λόγο πήρε πρώτος ο Μιχάλης Σηφάκης.

«Για αρχή είμαστε υποχρεωμένοι να ευχηθούμε περαστικά στον Αβραάμ. Μπορεί να γίνουμε κουραστικοί αλλά θα το ακούτε από όλους μας, γιατί είμαστε στενοχωρημένοι όλοι που είμαστε στην Εθνική. Ήταν ένας παίκτης πολύ σημαντικός για την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο στη διοργάνωση και για αυτόν», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε: «Είμαστε χαρούμενοι που η Εθνική ομάδα βρίσκεται σε ένα μεγάλο τουρνουά. Αν σκεφτεί κανείς τις δυσκολίες που περνάει η χώρα μας και στο… κομμάτι του ποδόσφαιρο είναι επιτυχία που βρισκόμαστε εδώ. Ξέρουμε τους αντιπάλους που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στις πρώτες τρείς αγωνιστικές. Στην πρεμιέρα, μας μένει μια μικρή… πικρία για τον τρόπο που ήρθε η ισοπαλία. Νομίζω ότι χάσαμε δύο βαθμούς και δεν κερδίσαμε έναν πόντο. Οι δυνατότητες της ομάδας είναι πάρα πολύ μεγάλες. Είμαστε υποχρεωμένοι, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Τρίτης (12/6) με την Τσεχία να πάρουμε τη νίκη για να έχουμε αρκετές ελπίδες».

Σε ερώτηση με το πώς μπορεί η Εθνική να διαχειριστεί το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα με την Πολωνία, ο διεθνής πορτιέρο, απάντησε: «Πλέον η Ρωσία έχει ένα αρκετά ξεκάθαρο προβάδισμα με τη νίκη της. Είναι ένας ανοικτός όμιλος για τις υπόλοιπες ομάδες. Σημασία έχει να κερδίσουμε τον αγώνα με την Τσεχία και από εκεί και μετά τα πράγματα θα γίνουν πιο ξεκάθαρα στην δεύτερη αγωνιστική».

Για το τι έπαιξε ρόλο και η Εθνική παρουσίασε αυτό το… πρόσωπο στο πρώτο μέρος με την Πολωνία, τόνισε: «Νομίζω ότι τουλάχιστον αμυντικά η ομάδα λειτούργησε αρκετά καλά. Σίγουρα ο αντίπαλος είχε ευκαιρίες αλλά ήταν λογικό. Είναι καλή ομάδα και έπαιζε στην έδρα του. Η ζώνη στην άμυνα ήταν σωστή, ενώ αντίθετα δεν ήμασταν καλοί στο κράτημα της μπάλας. Κρατάμε τα θετικάμ μαθαίνουμε τα αρνητικά για να είμαστε πιο διαβασμένοι και πιο δυνατοί».

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Επόμενος που μίλησε ήταν ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» θα καταφέρει να πετύχει τον πρώτο στόχο που έχει θέσει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θα πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

«Να εκφράσω τη λύπη μου για τον Αβραάμ και να του ευχηθούμε καλή ανάρρωση. Θα γυρίσει πιο δυνατός. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία με μεγάλη χαρά. Δεν είναι μικρό πράγμα να μετέχουμε σε τρίτη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Θα μπορούσαμε να πάρουμ

Keywords
Τυχαία Θέματα