Η καυτή πατάτα των μεταγραφών

Δέκα μέρες απέμειναν έως ότου ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος και ο Ολυμπιακός φουλάρει για να επιλέξει τους “εκλεκτούς” που θα ενισχύσουν την ομάδα για τη συνέχεια των υποχρεώσεών της σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League.

Η άρνηση του -ούτως ή άλλως πανάκριβου- Λούτσο να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, άλλαξε τον αρχικό σχεδιασμό των πρωταθλητών, οι οποίοι πλέον καλούνται να κολλήσουν όσο πιο καλά μπορούν τα κομμάτια του παζλ. Το έργο τους δεν είναι εύκολο για μια σειρά από συγκεκριμένες παραμέτρους, καμία από τις οποίες δεν μπορεί να αγνοηθεί...

Η διοίκηση και ο Βαλβέρδε είναι υποχρεωμένοι να επιλέξουν κοινοτικούς, αφού ελεύθερες θέσεις για ξένο δεν υπάρχουν, οι οποίοι να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League, να έχουν τα στοιχεία που θέλει ο προπονητής, αλλά και την απαιτούμενη εμπειρία για να κάνουν τη διαφορά, σε συνδιασμό με την τιμή που οι εποχές επιτάσσουν να μην είναι απαγορευτική.

Προτάσεις υπάρχουν πολλές, αλλά από τους περισσότερους κάτι... λείπει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μεσούσης της περιόδου οι περισσότεροι καλοί παίκτες δεσμεύονται με συμβόλαια, ελάχιστοι επιθυμούν να αλλάξουν φανέλα πριν το τέλος της σεζόν, ενώ όσοι το κάνουν συνήθως είναι... πλακωμένοι με τον προπονητή, άρα πιθανή απόκτησή τους εμπεριέχει ρίσκο.

Από την άλλη πλευρά, στην ΠΑΕ έχουν αποφασίσει να κινηθούν πρωτίστως για ένα ή δύο χαφ που να μπορούν να αποκτηθούν με μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι, αφού και η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου είναι στον αέρα, οπότε και τα ανοίγματα πρέπει να είναι ευέλικτα και ελεγχόμενα.

Δεν είναι εύκολο να αποφασίσει ο Ολυμπιακός την εκταμίευση ενός μεγάλου ποσού τις ημέρες που διανύουμε από τη στιγμή που κανείς δεν ξέρει αν η ομάδα θα συμμετάσχει ή όχι στους ομίλους του νέου Champions League άρα είναι στον αέρα και τα σχετικά έσοδα που δεν γίνεται να αγνοηθούν στην παρούσα φάση. Άρα η αναζήτηση περιορίζεται ακόμη περισσότερο. Που καταλήγουμε;

Ο Ολυμπιακός πέρα από τερματοφύλακα, θα πάρει σίγουρα κι ένα ή δύο χαφ για να ενισχυθεί στον άξονα και το δεξί άκρο. Με όλους αυτούς τους... κλειδάριθμους που αναγκαστικά έχουν μπει πριν την κλήρωση του εκλεκτού ή των εκλεκτών, όμως, το έργο των αρμοδίων είναι εκ προοιμίου δύσκολο και η αναζήτηση συνεχίζεται.

Μια πιθανότητα που δεν πρέπει να αποκλειστεί, είναι να αποκτήσει τελικά κι άλλο ξένο ο Ολυμπιακός, ακόμη κι αν χρειαστεί να πάει δανεικός ο πολυταλαιπωρημένος από τραυματισμούς Φέισα, μέχρι το τέλος της σεζόν. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να γίνει σωστή επιλογή, καθώς η ομάδα έχει ανάγκη δύο παίκτες που να μπορούν να καλύψουν τα κενά και να βοηθήσουν άμεσα ως πρώτες επιλογές και όχι ως μπαλώματα.

Προσωπικά, θα περίμενα περισσότερες επιλογές και καλύτερα αντανακλαστικά από το σκάουτινγκ και τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, όπως, επίσης, και καλύτερη έρευνα της Λατινοαμερικάνικης αγοράς εκεί όπου υπάρχουν παίκτες σαν τον Ντιέγκο Σόουζα της Βάσκο, ο οποίος είναι περίπτωση... Ζιοβάνι, αλλά είναι άγνωστο αν θα μ

Keywords
Τυχαία Θέματα