Η μεγάλη ώρα για την Εθνική Ελλάδας!

Το Αϊντχόφεν ανοίγει αύριο τις πύλες του για να φιλοξενήσει το 18ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο, με την Ελλάδα να παίρνει μέρος σε άνδρες και γυναίκες.

Το Onsports σας ετοίμασε αφιέρωμα αναφορικά με τη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας πόλο ανδρών σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η οποία ξεκινά αύριο τους αγώνες. Τις

επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει αφιέρωμα και στην παγκόσμια πρωταθλήτρια, Εθνική Ελλάδας στο πόλο γυναικών, που ξεκινά τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις δύο ημέρες αργότερα (18/1).

Οι παίκτες του Ντράγκαν Άντριτς βρίσκονται από χθες στην ολλανδική πόλη και αύριο (16/1) ρίχνονται στη «μάχη» του Ευρωπαϊκού, αντιμετωπίζοντας στις 20.45 την διοργανώτρια Ολλανδία. Την Τρίτη, οι διεθνείς μας θα αναμετρηθούν στις 2 μ.μ. ώρα Ελλάδας με το Φύρομ και την Τετάρτη στις 3.30 μ.μ. στο δρόμο των Ελλήνων θα βρεθούν οι Τούρκοι. Ουγγαρία και Ιταλία είναι οι δύο επόμενοι αντίπαλοι των διεθνών μας στον Α’ Όμιλο. Στην περίπτωση πρόκρισης, οι Έλληνες θα έχουν καταφέρει να μπουν στην εξάδα και θα ακολουθήσουν χιαστί, νοκ άουτ παιχνίδια. Το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά θα δοθεί στην Εθνική Ελλάδας εφόσον τερματίσει σε μία από τις εννέα πρώτες θέσεις, οπότε αυτός είναι και ο βασικός στόχος.

Μετά από ένα περίπου δίμηνο σκληρής προετοιμασίας, ο Ντράγκαν Άντριτς κατέληξε στην τελική του επιλογή και τους 13 παίκτες που θα απαρτίσουν το ρόστερ της Εθνικής σε αυτό το Ευρωπαϊκό. Για να δείτε ποιους 13 επέλεξε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και τα στοιχεία αυτών, πατήστε στο θέμα: «Οι 13 ελπίδες του ελληνικού πόλο».

Γιώργος Μαυρωτάς, Νίκος Δεληγιάννης, Γιάννης Γιαννουρής, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου και Κώστας Λούδης έκαναν τις δικές τους προβλέψεις για την Εθνική Ελλάδα και την πορεία της στο Ευρωπαϊκό μέσω του Onsports. Για να δείτε όσα είπαν οι πέντε άνδρες, πατήστε στο θέμα: «Τα προγνωστικά των ανθρώπων του πόλο για το Ευρωπαϊκό».

Ο φουνταριστός της Εθνικής, Γιώργος Αφρουδάκης θα προσπαθήσει να ανεβάσει και άλλον τον προσωπικό του δείκτη στο σκοράρισμα, αφού μέχρι στιγμής είναι ο πρώτος σκόρερ, φορώντας το σκουφάκι με το εθνόσημο, έχοντας σημειώσει 62 τέρματα σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (να σημειωθεί πως τα στατιστικά στοιχεία είναι επίσημα από την Κολυμβητική Ομοσπονδία). Διαβάστε περισσότερα στο θέμα: «Αφρουδάκης, το «πολυβόλο» των Ευρωπαϊκών».

Ο Κούλης Ιωσηφίδης έχει λάβει μέρος σε πέντε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με την Εθνική πόλο ανδρών. Διαβάστε περισσότερα στο θέμα: «Την πρωτιά κατέχει ο Ιωσηφίδης» (photos)

Ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Κώστας Λούδης βρίσκονται πρώτοι στη λίστα των συμμετοχών με το σκουφάκι της Εθνικής Ελλάδας. Από οκτώ μετρούν ο καθένας, με τους Φίλιππο Καϊάφα και Γιώργο Αφρουδάκη να ακολουθούν. Διαβάστε περισσότερα στο θέμα: «Στην κορυφή της λίστας Μαυρωτάς και Λούδης (photos)»

Μεγαλύτερη διάκριση για την Εθνική Ελλάδα στο πόλο ανδρών ήταν το 1999 στη Φλωρεντία. Οι Έλληνες είχαν κατακτήσει την τέταρτη θέση, οπότε όπως είναι φυσικό, η έλλειψη μεταλλείου μεγαλώνει τον πόθο για κατάκτηση σε αυτή τη διοργάνωση. Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα