Η Βουγιούκα Νο 13 στον κόσμο

Οκτώ θέσεις ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη σπάθης Γυναικών σκαρφάλωσε η Βάσω Βουγιούκα, μετά την εντυπωσιακή παρουσία της στο Grand Prix της Ορλεάνης/Γαλλία.

Από την 21η θέση, δηλαδή, βρέθηκε τώρα στη 13η, την ψηλότερη που έφτασε ποτέ. Εντούτοις, το πραγματικό ενδιαφέρον, εδώ έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο σχετικός “αποπληθωρισμός”, τη φέρνει ήδη στη 12η θέση, η οποία της εξασφαλίζει απ’ ευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, η προσπάθειά της απαιτεί,

για ποικίλους λόγους, ανάλογες καλές παρουσίες στα τρία μεγάλα διεθνή ραντεβού Παγκοσμίου Κυπέλλου που ακολουθούν μέχρι τέλη Μαρτίου (Λονδίνο, Αττάλεια, Μόσχα) και “μετράνε” για την απ’ ευθείας ολυμπιακή πρόκριση μέσα από την παγκόσμια κατάταξη.

Ο Ο.ΞΙ.Φ. οδηγεί την κούρσα

Στη θέση του “οδηγού” στη βαθμολογία συλλόγων διατηρήθηκε ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας μετά και το 2ο (από τα 4 συνολικά) εθνικό μας Πρωτάθλημα ξιφασκίας για το 2012. Ο ακριτικός σύλλογος (όπως στο Πρωτάθλημα κάτω των 13 χρόνων) μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς (198 β.) και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων –17, όπου μάλιστα σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής (296 αθλητές/τριες, έναντι 274 πέρυσι). Διατηρήθηκε έτσι στην κορυφή της γενικής κατάταξης με 298 β. με 2ο τον ΑΟΞ Αιγάλεω (246β.) και 3η την ΑΕΚ (203 β.). Την α΄ 8άδα στη μέχρι τώρα βαθμολογία από τα δύο Πρωταθλήματα συμπληρώνουν Πανελλήνιος (194), ΓΕ Φλώρινας (121), Εκπ. Κωστέα/Γείτονα (102), ΛΟ Αιγάλεω (88) και Αθλ. Λέσχη Μεσσαράς (84 β.), ενώ συνολικά έχουν βαθμολογηθεί 34 σύλλογοι.

Διεθνές τεστ για Ρεντούμη

Στη λίστα των διεθνών διαιτητών ξιφασκίας επίκειται σύντομα να καταχωρηθεί μία ακόμα ελληνική συμμετοχή. Η συμμετοχή της Μαρίας Ρεντούμη. Η άλλοτε πρωταθλήτρια Ελλάδος (και Μεσογειονίκης 2003) στο ξίφος ασκήσεως έχει περάσει ήδη επιτυχώς τη δοκιμασία του θεωρητικού μέρους των σχετικών εξετάσεων προκειμένου να ονομαστεί διεθνής διαιτητής (τον περασμένο Δεκέμβριο μαζί με τη Χρυσούλα Κονταρέλλη) και πηγαίνει τώρα, το ερχόμενο Σάββατο 18/2, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων U-20 της Βουδαπέστης, όπου οι αγώνες έχουν έννοια πρακτικού τεστ γι’ αυτήν. Η Ρεντούμη είναι υποψήφια διεθνής διαιτητής και στο ξίφος ασκήσεως και στο ξίφος μονομαχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα