Ιωαννίδης: «Μπορεί Super League ο Ηρακλής!»

Ο δικηγόρος Γρηγόρης Ιωαννίδης με δηλώσεις του υποστήριξε πως ο Ηρακλής έχει ακόμα πιθανότητες να διεκδικήσει την επιστροφή του στη Super League μέσα από το CAS.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero», ο Γρηγόρης Ιωαννίδης μίλησε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Ηρακλή και πως υπάρχουν ακόμα κάποιες πιθανότητες να επιστρέψει ο «γηραιός» στην μεγάλη

κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν έχει μιλήσει με τον Ξενίδη:

«Ναι έχω έρθει σε επαφή με τον κ. Ξενίδη, έχουμε μιλήσει για κάποια πράγματα. Δεν έχω λάβει καμία εντολή από κανέναν μέσα από τον Ηρακλή. Εμένα μου ζητήθηκε απλά η γνώμη μου για το αν προχωρήσει η υπόθεση και το πως θα προχωρήσει. Το θέμα έμεινε εκεί όμως. Αυτή τη στιγμή δεν έχω εντολή από κανέναν μέσα από την ομάδα. Σαν δικηγόρος εγώ αν δεν έχω εντολή δεν μπορώ να προχωρήσω. Δεν μπορούμε να στέλνουμε γράμματα στο CAS, αν δεν έχουμε εξουσιοδότηση από τον πελάτη. Τον CAS, είναι το ανώτατο δικαστήριο και όλες αυτές οι αλλαγές δικηγόρων δεν είναι καλές να γίνονται».

Για το αν υπάρχει οικονομικό θέμα και δεν προχωράει το θέμα του CAS:

«Όχι δεν χρειάζονται νέα χρήματα. Τα 18.000 ελβετικά φράγκα τα πλήρωσε ο κόσμος στο CAS και όχι σε μένα. Το θέμα δεν κολλάει στο οικονομικό. Από δω και πέρα ότι χρειαστεί εμείς δεν ζητάμε αμοιβή. Την κάνουμε χωρίς αμοιβή την δουλειά. Τα μόνο έξοδα που θα χρειαστούν από δω και πέρα είναι τα αεροπορικά εισιτήρια και τα ξενοδοχεία αν εξεταστεί τελικά η υπόθεση».

Για το τι μπορεί να κερδίσει ο Ηρακλής στο CAS:

«Το CAS όπως έχει αποφασίσει μπορεί να διατάξει αποζημίωση. Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Αν επιδικαστεί αποζημίωση στον Ηρακλή. Δηλαδή αν κερδηθεί η έφεση ο Ηρακλής θα αποζημιωθεί από την ΕΠΟ και την Σούπερ Λίγκα. Δεν θέλω να πω δημόσια πως και γιατί, αλλά τα χρήματα αν κερδηθούν θα πάνε στην οικογένεια του Ηρακλή. Αλλά δεν θα πω για να μην ανοίξουμε τα μάτια στους άλλους. Ναι αν κερδηθεί η έφεση ο Ηρακλής θα κερδίσει αποζημίωση η οποία θα επιδικαστεί από το CAS. Αν κερδίσει ο Ηρακλής και η ΕΠΟ δεν την καταβάλλει η ποινή που θα επιβάλει το δικαστήριο στην Ελληνική Ομοσπονδία μπορεί να φτάσει μέχρι και σε αποκλεισμό της Εθνικής από το Euro».

Για το αν είναι αρμόδιο το CAS να κρίνει την υπόθεση του Ηρακλή:

«Υπάρχει πρόβλημα δικαιοδοσίας. Δεν ξέρουμε αν είναι αρμόδιο ή όχι να κρίνει την υπόθεση. Εμείς κάναμε και καταθέσαμε πριν τις 17 Αυγούστου την ανάλυση, αλλά το πρόβλημα είναι η κωλυσιεργία του Ηρακλή, η ΕΠΟ έκανε νέα επιχειρηματολογία και ζητάει από το δικαστήριο να σταματήσει η υπόθεση γιατί ο Ηρακλής παίζει στην Δ’ Εθνική. Κάποιος από τον Ηρακλή πρέπει να στείλει ένα έγγραφο στο CAS, άμεσα ακόμα και αύριο για να τους πει ότι πρέπει να εξεταστεί η υπόθεση, καθώς η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει το Διαιτητικό Δικαστήριο. Η ΕΠΟ έχει δηλώσει ότι το CAS δεν είναι αρμόδιο για τον Ηρακλή στην Λοζάνη και στην Αθήνα δηλώνει πως δεν είναι αρμόδιο το Διαιτητικό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει κάποιο πρέπει να είναι

Keywords
Τυχαία Θέματα