Καινούργια... FIFA θέλει ο Σαμπάνγκ

Πριν από δύο χρόνια αποχώρησε από την FIFA, αλλά πλέον επιστρέφει... γεμάτος προτάσεις ο Ζερόμ Σαπάνγκ.

Ο πρώην σύμβουλος του Ζεπ Μπλάτερ και της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας διαχώρισε την θέση του το 2009, όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από την FIFA. Εντούτοις εντάχθηκε στην ομάδα καταπολέμησης της διαφθοράς που δημιούργησε πριν λίγες εβδομάδες ο προαναφερόμενος Ελβετός άνδρας.

Μάλιστα

ο Γάλλος έχει ετοιμάσει μία σειρά από προτάσεις, οι οποίες αφορούν όλα τα διαδικαστικά θέματα της ομοσπονδίας και αποσκοπούν στην «καθαρότερη» λειτουργία της.

«Πρέπει να είσαι χαζός, για να πιστέψεις ότι όλα πάνε καλά. Ωστόσο, αν θέλουμε ισχυρή διαχείριση στο άθλημα, πρέπει να έχουμε δυνατή FIFA. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τον τρόπο που λειτουργούσαμε τα πρώτα 150 χρόνια» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Σαμπάνγκ.

Οι συγκεκριμένες προτάσεις θα συζητηθούν άμεσα, όταν εκπρόσωποι των 208 χωρών-μελών της FIFA συνεδριάσουν. Μάλιστα η πρώτη προσέγγιση των προτάσεων θα γίνει την Πέμπτη (19/01).

Όλα αυτά δείχνουν πως ο Σαμπάνγκ ίσως ενδιαφερθεί να διαδεχθεί τον Μπλάτερ το 2015, όταν λήξει η θητεία του τωρινού προέδρου της FIFA. Πάντως το τελευταίο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα