Κακή η κλήρωση για το Παγκόσμιο

Δεν χαμογέλασε η τύχη στα εθνικά μας συγκροτήματα στην κλήρωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Τα… καμώματα της τύχης δεν ευνόησαν τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη σημερινή κλήρωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ομαδικού. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έπεσαν, αναλογικά, σε πολύ δυνατά γκρουπ και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι για να πετύχουν τους, έτσι κι αλλιώς, πολύ δύσκολους στόχους τους θα πρέπει να παρουσιάσουν το καλύτερο αγωνιστικό τους πρόσωπο. Στην 1η κατηγορία των ανδρών (Championship) η Ελλάδα

κληρώθηκε στο γκρουπ Α κι έχει αντιπάλους την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τη Σουηδία, τη Βόρεια Κορέα και τη Σλοβενία. Στη 2η κατηγορία των γυναικών (Second) η εθνική μας θα συναντήσει στο γκρουπ F τη Σλοβακία, την Ταϊλάνδη, τη Βουλγαρία, τη Μαλαισία και τη Νέα Ζηλανδία. Η κλήρωση έλαβε χώρα στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, εκεί όπου θα διεξαχθεί η κορυφαία διοργάνωση από τις 25 Μαρτίου έως τη 1 Απριλίου.

Η σημερινή διαδικασία αφορούσε τις τρεις πρώτες κατηγορίες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Θα υπάρχει σίγουρα και 4η, ενδεχομένως και 5η αν οδηγήσει εκεί ο τελικός αριθμός συμμετοχών. Η 1η, η 2η και η 3η κατηγορία έχουν από 24 χώρες, οι οποίες σχημάτισαν 4 γκρουπ των 6.

Η εθνική μας ομάδα των ανδρών είναι και φέτος στην ελίτ του κόσμου και βάζει ψηλά τον πήχη, δεδομένου ότι αν μπει στη 12άδα και φτάσει σε πολύ καλό πλασάρισμα αυξάνει τις πιθανότητες για πρόκριση στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο, το αποτέλεσμα της κλήρωσης θεωρητικά βάζει μεγαλύτερα εμπόδια στην προσπάθεια της ομάδας να πάρει μία από τις τρεις πρώτες θέσεις του γκρουπ και να προκριθεί στις θέσεις 1-12. Οι δύο πρώτες άλλωστε, μοιάζουν… καπαρωμένες από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα