Καρτάλης για Ολυμπιακό Βόλου: «Η ΕΠΟ έκανε unfair»

Διευκρινήσεις στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί ορισμού εκκαθαριστή από το Υπουργείο Ανάπτυξης για τη λύση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έδωσε ο Κώστας Καρτάλης.

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας είχε άμεση επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου Στ. Κομνηνό ζητώντας διευκρινήσεις.

Στη δήλωσή του, ο Κώστας Καρτάλης, τονίζει μεταξύ άλλων ότι η ΕΠΟ απέστειλε έγγραφο στο Υπουργείο Ανάπτυξης με το οποίο ενημέρωνε ότι οι ΠΑΕ Καβάλα, Ηρακλής και Ολυμπιακός Βόλου θεωρούνται «υποβιβασθείσες στις ερασιτεχνικές κατηγορίες».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Καρτάλης για το θέμα που προέκυψε με τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Επικοινώνησα άμεσα με το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου Στ. Κομνηνό και ζήτησα διευκρινίσεις. Η κατάσταση έχει ως εξής: Στις 4.4.2012 η ΕΠΟ, εντελώς αντιδεοντολογικά κατά την άποψη μου, απέστειλε έγγραφο στο Υπουργείο Ανάπτυξης με το οποίο ενημερώνει ότι οι ΠΑΕ Καβάλα, Ηρακλής και Ολυμπιακός Βόλου θεωρούνται «υποβιβασθείσες στις ερασιτεχνικές κατηγορίες». Σε συνέχεια αυτού του εγγράφου, το Υπουργείο απέστειλε (στις 17.4.2012) έγγραφο στην ΠΑΕ με την οποία την καλεί να ορίσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να οριστεί εκκαθαριστής, ο οποίος σε διάστημα 30 μηνών θα περατώσει την εκκαθάριση.

Διευκρίνισα στον κ. Κομνηνό ότι η όλη αυτή διαδικασία βασίζεται στο άρθρο 111 του Ν. 2725, όπως άλλωστε επισημαίνεται και στο έγγραφο του Υπουργείου, το οποίο αναφέρει ρητά «Η εκκαθάριση πρέπει να περατώνεται μέσα σε 30 μήνες από τον υποβιβασμό της ΠΑΕ. Εάν πριν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση η ομάδα ανέλθει κατηγορία, διακόπτεται η διαδικασία της εκκαθάρισης και επαναφέρεται σε λειτουργία η ΠΑΕ». Το επισημαίνω αυτό για να θυμίσω ότι με τη συνεργασία του Βουλευτή Καβάλας Σ. Εμινίδη είχαμε αντιδράσει στη μείωση του διαστήματος αυτού σε 12μηνο.

Ενημέρωσα επίσης τον κ. Κομνηνό για την τροπολογία/ρύθμιση στο νέο αθλητικό νόμο ως προς τη δυνατότητα επανακατάθεσης του φακέλου και έκτακτου ελέγχου του από την ΕΕΑ, αλλά και για τη διαδικασία «αναβίωσης» της ΠΑΕ που εξελίσσεται μέσα από την κατάθεση (23.4.2012) φακέλου με νέο μετοχολόγιο. Ζητήθηκε από τον κ. Κομνηνό όλα αυτά να σταλούν στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου ώστε να είναι σε γνώση της, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη για ορισμό διοίκησης που θα αντικαταστήσει την ορισθείσα από το Πρωτοδικείο (20.2.2012) προσωρινής διοίκησης.

Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Μποτσιβάλη για όλες τις ενέργειες που πρέπει να δρομολογήσει. Συνοπτικά: η εταιρεία δεν έχει εκκαθαρισθεί, ο σύλλογος οφείλει να ενημερώσει άμεσα το Υπουργείο Ανάπτυξης και η ΕΠΟ έκανε «ανφέαρ» αγνοώντας ακόμα και τις ειδικότερες συζητήσεις με τους φορείς της πόλης. Ας μην σπεύσουν κάποιοι να σημειώσουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πάλι υπεύθυνο.

Τέλος, σε ότι αφορά στην εξέταση του φακέλου από την ΕΕΑ, έχω ήδη επικοινωνήσει με τον Υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο και έχω υποστηρίξει τη σύγκλιση συνεδρίασης της ΕΕΑ στις 2 Μαΐου 2012 για το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις ανώνυμης εταιρείας. Οφείλω όμως να ξεκαθαρίσω ότι σε ότι με αφορά θα επ

Keywords
Τυχαία Θέματα