«Καθάρισαν» οι παλιοί στην παράταση

06:13 5/5/2012 - Πηγή: OnSports

Οι Μπόστον Σέλτικς πήραν το προβάδισμα με 2-1 στη σειρά κερδίζοντας με 90-84 (80-80 κ.α.) τους Ατλάντα Χοκς.

Οι «κέλτες» ξεκίνησαν νωθρά τον αγώνα και παραχώρησαν το προβάδισμα στους Χοκς, οι οποίοι δεν είχαν Τζος Σμιθ, Αλ Χόρφορντ και Ζάζα Πατσούλια. Συγκεκριμένα το πρώτο ημίχρονο έληξε 40-38 υπέρ των γηπεδούχων, αλλά το προβάδισμα άλλαξε χέρια αρκετές φορές.

Παράλληλα ο Έιβερι Μπράντλεϊ, βασικός γκαρντ των εκπροσώπων της Μασαχουσέτης τραυματίστηκε και δεν επέστρεψε στον αγώνα. Συγκεκριμένα χτύπησε τον αριστερό του ώμο. Το θετικό ήταν πως επανήλθε ο Ρέι Άλεν στη δράση

και ουσιαστικά κάλυψε το κενό του.

Πάντως οι Σέλτικς ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο, κυρίως λόγω του Ραζόν Ρόντο, ο οποίος είχε απουσιάσει από το δεύτερο παιχνίδι. Έτσι έφτασαν στο +11, νωρίς στην τέταρτη περίοδο. Ωστόσο, τα «γεράκια» ανταπέδωσαν με επιμέρους 15-4 και το παιχνίδι κατέληξε στην παράταση με 80-80, ύστερα από άστοχο σουτ του Πολ Πιρς σε νεκρό χρόνο.

Το έξτρα πεντάλεπτο άρχισε με δύο καλάθια του Ρόντο και ένα του Πιρς, οπότε διαμορφώθηκε το 86-82. Ο Τζο Τζόνσον μείωσε σε 86-84, πριν το τελικό 6-0, το οποίο έκρινε το ματς υπέρ των Σέλτικς και συνοδεύτηκε από άστοχα τρίποντα... απελπισίας των Χοκς.

Από την πλευρά του, ο Άλεν γύρισε ύστερα από έναν περίπου μήνα στη δράση και συμπλήρωσε 13 πόντους διαμορφώνοντας το 89-84 στην παράταση. Ακόμα, ο Ρόντο έκανε triple-double με 17 πόντους, 14 ριμπάουντ και δώδεκα ασίστ!

Νέο double-double σημείωσε ο Κέβιν Γκαρνέτ με είκοσι πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Μπράντον Μπας πέτυχε οκτώ πόντους, ο Μικαέλ Πιετρούς έξι και ο Μπράντλεϊ πρόλαβε να «γράψει» πέντε. Όλα το «βάρος» μεταφέρεται πλέον στην 19η επιλογή του ντραφτ του 2010, αφού θα προκύψει πρόβλημα στην ομάδα του, αν ο τραυματισμός του αποδειχθεί σοβαρός.

Από την άλλη, ο Τζο Τζόνσον είχε 29 πόντους με 11/28 σουτ, ενώ μάζεψε 11 ριμπάουντ. Στους δώδεκα πόντους έφτασε ο Τρέισι Μακ Γκρέιντι, ο οποίος ανέβασε τον χρόνο συμμετοχής του λόγω των απουσιών της ομάδας του, αν και χτύπησε τον δεξιό του αστράγαλο στο πρώτο ημίχρονο.

Ακόμα, ο Τζεφ Τιγκ πέτυχε είκοσι πόντους. Με έξι πόντους βοήθησε ο Έρικ Νταμπιέρ έχοντας μόλις 85 λεπτά σε όλο το πρωτάθλημα, με πέντε ο Ουίλι Γκριν, αλλά οι βασικοί «ψηλοί» Τζέισον Κόλις (4 π.) και Μάρβεν Ουίλιαμς (3 π., 11 ρ.) δεν κάλυψαν ικανοποιητικά τα κενά. Στους μηδέν πόντους έμεινε ο Κερκ Χάινρικ και ο Τζανίρο Πάρκο, ενώ ο Ιβάν Τζόνσον είχε δύο με 1/4 σουτ.

Την Κυριακή (02:00 ξημερώματα Δευτέρας 07/05) θα διεξαχθεί το τέταρτο παιχνίδι της σειράς. Πλέον οι Σέλτικς έχουν το προβάδισμα με 2-1 νίκες, οπότε σκοπεύουν πάρουν την τρίτη τους νίκη, αν και αναμένονται οι επιστροφές των Πατσούλια και Σμιθ για τον σύλλογο της Ατλάντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα