Καθησυχαστικός ο Ρόμπερτσον για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Βρετανός Υπουργός Αθλητισμού έσπευσε να διαψεύσει την έντονη φημολογία για «εκτροχιασμό» του προϋπολογισμού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο αναθεωρήσαντας προϋπολογισμός θα παραμείνει εντός ορίων για το τελικό κόστος της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων

σύμφωνα με τον Υπουργό Αθλητισμού της Αγγλίας, Χιου Ρόμπερτσον. Το όριο ανέρχεται στα 9.3 δισ. λιρών και δεν πρόκειται να ξεπεραστεί όπως τόνισε στη συνέντευξη τύπου ο κ. Ρόμπερτσον.

«Η «δικλείδα ασφαλείας» που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό, και η οποία ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια λίρες, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στο σύνολό της», σύμφωνα με τον υπουργό αθλητισμού ο οποίος δεν θέλησε να δώσει ακριβή εκτίμηση για το ποσό που προβλέπεται να περισσέψει.

Ο προϋπολογισμός των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με τις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονταν στο φάκελο υποψηφιότητας, βάσει του οποίου η βρετανική πρωτεύουσα ανέλαβε τους αγώνες από τη ΔΟΕ το 2005. Η υπέρβαση του ποσού που προορίζεται για θέματα ασφαλείας, και το οποίο θα ξεπεράσει το 1 δισ. λίρες, δημιούργησε ανησυχίες για νέο «εκτροχιασμό» του προϋπολογισμού, τις οποίες έσπευσε να καταλαγιάσει ο Χιου Ρόμπερτσον.

Ο Βρετανός υπουργός Αθλητισαμού υπεραμύνθηκε ακόμη της λειτουργίας της οργανωτικής επιτροπής, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός της (περίπου 2 δισ. λίρες) καλύπτεται κυρίως από χορηγίες, δικαιώματα μετάδοσης και εμπορικά έσοδα. Παραδέχθηκε, πάντως, ότι έχουν ανακύψει κάποια θέματα διαφάνειας αναφορικά με τη διάθεση και τις τιμές των εισιτηρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα