Καζιμιέρσκι: «Καλύτερο το ελληνικό πρωτάθλημα»

12:31 6/2/2012 - Πηγή: OnSports

Ο άλλοτε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και νυν προπονητής των γκολκίπερ της Εθνικής Πολωνίας, υποστήριξε πως το πρωτάθλημα της Ελλάδας είναι ανώτερο από αυτό της πατρίδας του.

Στην εφημερίδα «Times» της Πολωνίας μίλησε ο Γιάτσεκ Καζιμιέρσκι, άλλοτε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, προπονητής τερματοφυλάκων στην Εθνική Πολωνίας, αντιπάλου

της Εθνικής ομάδας στο Euro 2012 που θα γίνει το καλοκαίρι στη χώρα του Καζιμιέρσκι και στην Πολωνία

Ο παλαίμαχος πορτιέρο μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα του Φερνάντο Σάντος αλλά έκανε και σύγκριση των πρωταθλημάτων των δυο χωρών, λέγοντας πως το ελληνικό είναι ανώτερο από το πολωνικό, κυρίως λόγω της παρουσίας των ελληνικών ομάδων στο Champions League.

«Βλέπουμε συχνά τους αντιπάλους μας για το Euro 2012. Είναι ομάδες με συγκεκριμένα πρότυπα, δεν παίζουν κάτι το εξωπραγματικό. Οι Έλληνες παίζουν πιο συντηρητικά και κυκλοφορούν με ασφάλεια την μπάλα. Δεν είναι εύκολο να βρεις χώρους απέναντί τους», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάτσεκ Καζιμιέρσκι.

Επίσης, ανέφερε πως διατηρεί ακόμα επαφές με φίλους του από την Ελλάδα, σχέσεις που δημιούργησε δηλαδή όταν αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, ενώ υποστήριξε πως: «Αν ξεκινήσουμε να δούμε παράλληλα τα δύο πρωταθλήματα, δεν υπάρχει σύγκριση. Στην Ελλάδα μπορούν να αποκτήσουν παίκτες με εμπειρία από το Champions League, μια διοργάνωση στην οποία παίζουν συνήθως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Φέρνουν αρκετά καλούς, έστω και μετά τα 30 τους, ποδοσφαιριστές και με μεγαλύτερο κόστος απ’ ότι στην Πολωνία».

Ο Καζιμιέρσκι, σχολίασε ακόμα ότι: «Η Εθνική Ελλάδας είναι ομάδα προηγμένη τεχνικά, με επαγγελματικό τρόπο δουλειάς και περιμένει για το λάθος του αντιπάλου έτσι ώστε να το εκμεταλλευτεί. Δεν χάνουν εύκολα την ευκαιρία. Οι Ρώσοι και οι Τσέχοι είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο. Όλοι, δηλαδή, μπορούν να κερδίσουν αυτόν τον όμιλο. Εμείς έχουμε πλεονέκτημα γιατί θα έχουμε τον κόσμο μαζί μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα