«Φονικό» ψύχος στην Ευρώπη

12:22 6/2/2012 - Πηγή: AEK365

Στο έλεος του πολικού ψύχους βρίσκεται ολόκληρη η Ευρώπη και πάνω από 300 άνθρωποι μέχρι στιγμής έχουν χάσει την ζωή τους από την παγωνιά. Πρόκειται κυρίως για άστεγους που δεν άντεξαν την παγωνιά αλλά και για ανθρώπους που ζούσαν σε διαμερίσματα χωρίς θέρμανση.

Η κακοκαιρία έπληξε όλη την ήπειρο, από το βορειότερο άκρο της, μέχρι τη Μεσόγειο, φτάνοντας ακόμα και στην βόρεια Αφρική. Στην Αλγερία τουλάχιστον 16 θάνατοι οφείλονται στην κακοκαιρία.

Στη Φινλανδία οι θερμοκρασίες έπεσαν στους -40 βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια της νύχτας.

Στη Ρώμη οι μετακινήσεις

παρέλυσαν, εξαιτίας του πάγου και του χιονιού. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν είχαν καμία βοήθεια από τις Αρχές.

Τους 17 έφτασαν οι νεκροί στην Ιταλία, ενώ οκτώ νέα θύματα μέτρησε η Πολωνία, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα στους 53.

Στη Σερβία, η κυβέρνηση κήρυξε το βράδυ της Κυριακής κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρη την επικράτεια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκαλούν οι αδιάκοπες χιονοπτώσεις και το κρύο. Υπολογίζεται ότι 70.000 άνθρωποι βρίσκονται αποκλεισμένοι, εδώ και έξι μέρες, στα χωριά τους, κυρίως στη νοτιοδυτική Σερβία.

Μέχρι σήμερα εξαιτίας του ψύχους στη Σερβία έχασαν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι. Η κατάσταση είναι δραματική σε 37 δήμους όπου υπάρχουν χιλιάδες αποκλεισμένοι, στα όρια επιβίωσης εξαιτίας της έλλειψης βασικών ειδών διατροφής.

Στη Ρουμανία, οι Αρχές κατέγραψαν έξι νέους θανάτους.

Το κύμα ψύχους που πλήττει τα Βαλκάνια εδώ και πολλές ημέρες προκάλεσε το θάνατο συνολικά 15 ανθρώπων στην περιοχή αυτή ο Σαββατοκύριακο, ενώ περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι ήταν αποκλεισμένοι την Κυριακή σε απομακρυσμένα χωριά εξαιτίας του χιονιού

Keywords
Τυχαία Θέματα