«Κόλλησε» και με τον Εργοτέλη ο Άρης στο «Κλ. Βικελίδης»

Μία ακόμα ευκαιρία να πλησιάσει περισσότερο στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος έχασε ο Άρης, καθώς παραχώρησε την ισοπαλία με 1-1 στον Εργοτέλη.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, προηγήθηκαν με τον Ακόστα στο 14' ωστόσο το γκολ του Κατσικοκέρη στο 31' ήταν αρκετό για τους Κρητικούς να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «Κλ. Βικελίδης». Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με παίκτη

λιγότερο, καθώς στις καθυστερήσεις του αγώνα, αποβλήθηκε ο Ολίσε. Στα τελευταία λεπτά, ο Άρης έχασε σωρεία ευκαιριών...

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν την εστία του Εργοτέλη για ένα γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος από τους «κίτρινους». Οι παίκτες του Μανουέλ Μασάδο είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο συναντούσαν δυσκολίες μόλις πλησίαζαν στα καρέ του Πίρσον. Οι Κρητικοί είχαν πολύ καλή αμυντική λειτουργία, κάτι που συνέβαλε και στην… εξαφάνιση του Νέρι Καστίγιο, κυρίως στο πρώτο μέρος.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν για τους γηπεδούχους, όταν ο Γιαννιώτης έκανε την κάθετη πάσα, αλλά ο Πίρσον είχε «διαβάσει» σωστά τη φάση και μπλόκαρε προ του Μεξικανού επιθετικού του Άρη. Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο πορτιέρο των νησιωτών αντέδρασε σωστά, όταν ο Ουμπίντες εκτέλεσε το φάουλ και ο Γερμανός τερματοφύλακας έδιωξε με γροθιές.

Η υπεροχή του Άρη έφερε καρπούς στο 14’ με πρωταγωνιστή τον Νόε Ακόστα. Ο Καπετάνος κινήθηκε στον άξονα, έκανε την κάθετη μπαλιά, οι Σαρρής και Σασιασβίλι δεν μπόρεσαν να κόψουν και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός με πλασέ μέσα από την περιοχή, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Μάλιστα, ο Ακόστα, έτρεξε άμεσα προς τον μεταφραστή της ομάδας, Αντώνη Σαριόγλου, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη (9/2) είχε χάσει τον πατέρα του, Κυριάκο.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι γηπεδούχοι με το τέρμα που πέτυχαν διατήρησαν τα ηνία της αναμέτρησης, ωστόσο δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την άμυνα των Κρητικών, με τον Νέρι Καστίγιο να μην μπορεί να απειλήσει άμεσα τον Σέρεν Πίρσον.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου 25λεπτου ο Εργοτέλης κατάφερε σιγά σιγά να ισορροπήσει την αναμέτρηση και προσπάθησε να βγει στην επίθεση αναζητώντας την ισοφάριση. Μάλιστα, στο 31’ ο Κατσικοκέρης έφερε το ματς στα ίσια (1-1), εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο την κάθετη μπαλιά του Φραγκουλάκη και νίκησε τον Βελλίδη από πλάγια θέση.

Στην συνέχεια, ο Άρης ανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να πετύχει ένα τέρμα που θα του έδινε το προβάδισμα για το δεύτερο μέρος, αλλά το σουτ του Ουμπίντες στο 34’ πέρασε άουτ, ενώ στο 44’ ο Μίσελ δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας, από την εκτέλεση φάουλ του Καπετάνου και έχασε μεγάλη ευκαιρία.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν… άλλαξε, καθώς οι γηπεδούχοι ήλεγξαν την αναμέτρηση, ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος, με τους Κρητικούς να έχουν περιοριστεί στα αμυντικά τους καθήκοντα και θέλησαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα.

Ο Άρης ήταν αυτός που έχασε την πρώτη καλή ευκαι

Keywords
Τυχαία Θέματα