Κωστένογλου: «Δεν άξιζε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα του 2008»

Ο Νίκος Κωστένογλου με δηλώσεις του στη NOVA εμφανίστηκε ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έκανε ένσταση το 2008 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Φαίνεται πως ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τον… χαμό του πρωταθλήματος του 2008 ο Νίκος Κωστένογλου. Ο τεχνικός της ΑΕΚ φιλοξενήθηκε από την

εκπομπή «Ώρα των πρωταθλητών» και αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα.

Αρχικά μίλησε για τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών σε όλους τους τομείς: «Είναι σημαντικές αυτές οι διακρίσεις από τους συγκεκριμένους αθλητές σε αυτές τις εποχές που ζούμε. Αν συνυπολογίσουμε και τις υποδομές που υπάρχουν και οι προετοιμασίες που γίνονται, δεν συνάδουν με τις διακρίσεις που έχουμε στον αθλητισμό μέχρι στιγμής».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην πρόσκληση που του είχε κάνει ο Θοδωρής Ζαγοράκης το 2004 και να πάει στην Πορτογαλία για το Euro. «Μεγαλώσαμε μαζί με τον Ζαγοράκη και όντως με είχε καλέσει στο Euro. Ήμουν με πρόσκλησή του και έζησα από κοντά αυτές τις ξεχωριστές στιγμές. Ο Ζαγοράκης ήταν δίκαια ο αρχηγός της ομάδας και θεωρώ ότι ήταν επιτυχημένη και η παρουσία τους ως πρόεδρος στον ΠΑΟΚ»

Για τα οικονομικά προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό κα ΠΑΟΚ είπε: «Για να είμαι ειλικρινής. Ο Ολυμπιακός είναι η πληρέστερη ομάδα και η ψαλίδα μεγαλώνει. Σε αυτό ίσως φταίει το ότι κάποιες φορές πήρε πρωτάθλημα που δεν τα άξιζε. Περίμενα από τον Ολυμπιακό να μην υποβάλλει την ένσταση το 2008. Δίκαια πήρε αρκετά πρωταθλήματα, αλλά η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πάρει ακόμα ένα πρωτάθλημα. Τα παρατεταμένα πρωταθλήματα έφεραν πολλά οφέλη στον Ολυμπιακό και δίκαια βρίσκεται στην κορυφή. Το πρωτάθλημα νοσεί με τον Ολυμπιακό τόσο μπροστά. Οι ΑΕΚ. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είναι χαμηλότερα και από αυτό χάνει το πρωτάθλημά μας. Δεν είναι ανταγωνιστικό και δεν είναι ελκυστικό. Η φθίνουσα αυτή κατάσταση απομακρύνει τον κόσμο από τα γήπεδα.

Σχετικά με τους νέους και πως μπορούν οι προπονητές να βοηθήσουν είπε: «Το ότι έχουν μειωθεί τα ταλέντα αυτό συμβάλλει η αλλοίωση της δομής της κοινωνίας μας. Υπάρχει το ίντερνετ που έχει αλλοιώσει την επικοινωνία και την καθημερινότητα των παιδιών. Αρκετά παιδιά δεν παίζουν ποδόσφαιρο πλέον. Αυτό είναι το πρώτο πρόβλημα. Το δεύτερο είναι πως οι ομάδες δεν έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στους νέους ποδοσφαιριστές. Αρκετές ομάδες έχουν ποδοσφαιριστές από ξένες χώρες. Τώρα πλέον, θα πρέπει να ετοιμάσουν ποδοσφαιριστές με έναν… παράλογο τρόπο να τους εντάξουν στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει τόσα προβλήματα και πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά. Αυτό θα γίνει με συγκεκριμένο τρόπο. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρχει μία μεθοδευμένη συνεργασία ανάμεσα σε ακαδημίες και προπονητή. Ο κ. Φερέρ πραγματικά προσπαθούσε να βοηθήσει τους νέους ποδοσφαιριστές. Μετά τη φυγή του δεν υπήρξε κάτι ανάλογο. Με τον Χιμένεθ νομίζω αυτό ήταν το πλάνο. Δυστυχώς εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο. Σίγουρα υπήρχαν οι Κλωναρίδης και Μπουγαΐδης που αγωνίστηκαν. Έγινα πολλά λάθη στον σχεδιασμό της ομάδας. Εγώ βρήκα τους Ρίκκα και Αργυρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα