Λάσλο, βρες μία σειρά


O ΠΑΟΚ αρχίζει και ξενερώνει και τους πιο θερμούς του υποστηρικτές και δεν είναι ότι ήρθε ισόπαλος με την Κέρκυρα. Είναι ο τρόπος που ήρθε αυτή η ισοπαλία.

Για ακόμη μία φορά όλοι θα σταθούν σε λάθος προβληματισμό. Ήδη ακούω μουρμούρα ακόμη και από συναδέλφους μου. «Γιατί έβαλε τον Αθανασιάδη δεξιά»; Αυτό, ίσως και να ήταν το μοναδικό πρόβλημα που ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ είχε σήμερα.

Ο Αθανασιάδης,

είναι ένας σέντερ φορ ο οποίος θα πρέπει να μάθει να παίζει και στις πλευρές, όπως ο Σαλπιγγίδης είναι ένας φορ που έμαθε να παίζει τις πλευρές, όπως και ο Μπέλεκ που βλέπω τώρα που γράφω το κείμενο είναι ένας φορ που πρέπει να μάθει να παίζει και στις πλευρές. Το θέμα μας δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα μπερδεμένος και πως τα τρικ του Μπόλονι δεν έχουν ορθολογισμό.

Ο Ρουμάνος, δήλωσε πως έδωσε ο Κοντρέρας αυτό που ήθελε στη μεσαία γραμμή της ομάδας του. Στα 33 προς 34 του, ο Κοντρέρας κλήθηκε να παίξει ως αμυντικός μέσος. Μου φαίνεται αστείο.

Θα μπορούσα να το δικαιολογήσω, αν δεν είχε άλλες λύσεις στον πάγκο, αλλά εκεί ήταν και ο Ντιέγκο Αρίας, αλλά κυρίως και ο Κοστίν Λαζάρ, ένα εξάρι – κουτί να διασπάσει με τις κάθετες κινήσεις του τη διπλή ζώνη άμυνας της Κέρκυρας.

Ναι, όντως ο Κοντρέρας δεν ήταν αρνητικός, αλλά δεν ήταν και αυτός που θα μπορούσε να αλλάξει τέμπο.

Ο τραυματισμός του Βιεϊρίνια, ήρθε σαν τιμωρία στον Μπόλονι – και όλους εμάς – στο ημίχρονο, αφού ο Ρουμάνος έπρεπε να αλλάξει τρόπο διαχείρισης του αγώνα αλλά δεν του έφταναν οι κινήσεις που του είχαν απομένει.

Το ότι του άρεσε η ομάδα του περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο αποτελεί σίγουρα ένα ερωτηματικό. Το ότι αμύνθηκε καλύτερα ναι, το ότι μάζεψε σχεδόν όλες τις μπάλες που έφευγαν από τη περιοχή του Γκαλίνοβιτς ναι, αλλά εδώ μιλάμε πως ο ΠΑΟΚ κατέληξε να κυνηγάει ένα παιχνίδι παίζοντας με τον Φωτάκη δεξί μπακ, τον Κοντρέρας αμυντικό χαφ, τον Γεωργιάδη αριστερό εξτρέμ και τους Ίβιτς – Σπαντάσιο 8άρια για πρώτη φορά μαζί να μην μπορεί να καλύψουν χώρους όπως θα έπρεπε.

Δεν ξέρω πόσο μπορεί να αντέξει ο ψυχισμός μου αστείους πειραματισμούς, όμως σήμερα ο Ρουμάνος μας τα χάλασε. Ελαφρυντικά μπορώ πάντα να του βρίσκω, αλλά ειδικά αυτή η δοκιμή του Κοντρέρας με έβγαλε από τα ρούχα μου. Δεν βρήκα κανέναν λόγο για να γίνει.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ νομίζω πως δεν έχει καταλάβει τι θέλει να παίξει. Θέλει να πλαγιοκοπήσει; Τότε γιατί βγαίνει ο Έτο που είναι ο πιο επιθετικογενής μπακ; Θέλει να χτυπήσει από τον άξονα; Και γιατί δεν παίζει ο Λαζάρ;

Το δεδομένο αγωνιστικό πρόβλημα είναι η έλλειψη ενός καλού φορ που έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται. Από εκεί και πέρα, αντί να καλυφθεί αυτή η αδυναμία εκ των έσω, μάλλον η ομάδα έχει εγκλωβιστεί και δεν ξέρει πώς να ξεπεράσει το πρόβλημα.

Έχουν μπλοκάρει οι εξτρέμ της, δεν παίρνει γκολ από τις πίσω ζώνες, υπάρχει μία χαοτική κατάσταση η οποία μάλλον προέρχεται από το γενικότερο κομφούζιο που υπ
Keywords
Τυχαία Θέματα