Μια τεράστια συναυλία η τελετή λήξης

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου αυτοί που θα κλέψουν την παράσταση στις τελετές είναι οι μουσικοί και όχι πια τα σκηνικά.

Οπως ανακοινώθηκε από την οργανωτική επιτροπή η τελετή λήξης θα είναι «συμφωνία της βρετανικής μουσικής». Ο διεθνούς φήμης χορογράφος, Κιμ Γκάβιν, επιφορτισμένος με την καλλιτεχνική διεύθυνση των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών

και Παραολυμπιακών Αγώνων είπε: «Η μουσική αποτελεί την ισχυρότερη πολιτιστική εξαγωγή της Βρετανίας τα τελευταία 50 χρόνια. Εχουμε την πρόθεση να προσφέρουμε μια τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία θα είναι μια μοναδική προώθηση της κορυφαίας βρετανικής μουσικής, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Η τελετή λήξης θα έχει τον τίτλο `Μια συμφωνία της Βρετανικής Μουσικής`. Δεν θα δουλέψουμε μόνο με τα κορυφαία ονόματα της βρετανικής μουσικής σκηνής, αλλά θα δώσουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε τα αστέρια του μέλλοντος».

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου έχει αναλάβει το ορχηστρικό soundtrack για τις δύο τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων και ο εκτελεστικός παραγωγός των τελετών, Στίβεν Ντάλντρι, πρόσθεσε πως «οι τελετές του Λονδίνου 2012 αποτελούν μια ευκαιρία για να προωθήσουμε την κουλτούρα του Ηνωμένου Βασιλείου σε περισσότερους από τέσσερα δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Μας ενθουσιάζει το γεγονός ότι η βρετανική μουσική θα είναι σε θέση να παίξει έναν τόσο σημαντικό ρόλο».

Η παράδοση της Ολυμπιακής σημαίας στη Βραζιλία και το Ρίο ντε Τζανέιρο για το 2016 θα γίνει λογικά υπό ήχους σάμπα. «Θα έχουν στη διάθεσή τους οκτώ λεπτά. Έχουμε αρχίσει τις επαφές με τους καλλιτεχνικούς διευθυντές του Ρίο 2016, από τους οποίους θα πρέπει να περιμένουμε να στήσουν ένα μικρό καρναβάλι» είπε ο Γκάβιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα