Μια του κλέφτη...

Δεν θα τα κλέψει τα 1,6 εκατομμύριο δολάρια και το Νο3 ο Ρότζερ Φέντερερ, θα του δώσουν οι Αγγλοι αν πάρει τον τίτλο στο ATP Tour Finals

Το κακό είναι ότι τα διεκδικεί απέναντι σε έναν τενίστα που έχει αντιμετωπίσει ήδη δύο φορές μέσα σε λίγες μέρες, τον Τζο Βιλφρέντ Τσονγκά (19:30). Ο Γάλλος έχει φύγει άτιτλος από το Παρίσι πριν μια εβδομάδα όταν ο Ελβετός τον νίκησε στον τελικό του Μάστερς Καπ και ηττημένος στην πρεμιέρα των ομίλων στο ATP Tour

Finals στο Λονδινο. Με την… αναίδεια της παρουσίας του στον τελικό, μόλις στην δεύτερη συμμετοχή του στους 8 κορυφαίους του τένις, ο Τσονγκά θέλει απλά τον τίτλο και τα 1500 ποντάκια που δίνει για την παγκόσμια κατάταξη.

Αυτά τα ποντάκια όμως είναι που κυνηγά –περισσότερο κι από τα ευρώ- ο Φέντερερ για να κλείσει την σεζόν στο Νο3 από το Νο 4 που βρίσκεται τώρα. Το ποσό, το οποίο τον αμείβει για την αψεγάδιαστη παρουσία του χωρίς ήττα, φυσικά και δεν είναι ευκαταφρόνητο, αλλά δεν είναι και το κύριο μέλημα του Ελβετού που καίγεται για τίτλους εφέτος αφού δεν σήκωσε κανένα Grand Slam για πρώτη φορά από το 2002.

Και πάλι όμως ρεκόρ θα το κάνει αφού αν το σηκώνει θα γίνει ο πρώτος τενίστας που θα έχει έξι τίτλους ATP World Tour Finals αφήνοντας πίσω του τους Πιτ Σάμπρας και Ιβαν Λεντλ με πέντε τρόπαια. Εχει κι ο Τσονγκά ωστόσο το δικό του καημό, ελπίζοντας να γίνει ο πρώτος Γάλλος που κατακτάει το τελικό Μάστερς Καπ από το 1970.

Ο Φέντερερ προηγείται με 7-3 στο head-to-head και αυτή είναι η 8η συναντησή τους μέσα στο 2011 -5-2 νίκες για τον Ελβετό.

Keywords
Τυχαία Θέματα