Ο… απολογισμός του 2011 στην Ξιφασκία

10:21 5/1/2012 - Πηγή: OnSports

Με θετικό πρόσημο έκλεισε για την ξιφασκία το 2011.

Μπορεί, βέβαια, τα πολύ μεγάλα επιτεύγματα να έλειψαν, αλλά ο απολογισμός, στο σύνολο του, κρίνεται αναμφίβολα ικανοποιητικός. Ιδιαίτερη σημασία έχει, μάλιστα, το γεγονός ότι ο χαρακτηρισμός αυτός οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στα νέα παιδιά, τα οποία έδειξαν γι’ άλλη μια φορά ότι

υπάρχει ταλέντο, υπάρχει προοπτική, υπάρχει αγάπη για το άθλημα (που είναι και το σημαντικότερο).

Το «νέο αίμα» της ξιφασκίας, λοιπόν, έφερε κάμποσες διακρίσεις, με τη σπάθη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη συγκομιδή (7 από τα 8 μετάλλια). Από δύο κατέκτησαν η Σταυρούλα Δήμκου (χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων -17 και χάλκινο στο Ευρωκύπελλο Νεανίδων της Σόφιας) και η Αριάννα Σακελλαρίου (χρυσό και ασημένιο σε ισάριθμα Ευρωκύπελλα Νεανίδων) και από ένα οι Μάριος Γιακουμάτος, Αλέξανδρος Πολιάκωβ (ασημένιο & χάλκινο σε Ευρωκύπελλο, αντίστοιχα), Ρομπέρτο Ντάβολι (2ος Μεσογειονίκης)

Πρόσωπο που ξεχώρισε, επίσης, ήταν η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, η οποία, πέρα από το χάλκινο μετάλλιο στο Μεσογειακό Κύπελλο, σάρωσε στα 14 της τους πανελλήνιους τίτλους στο ξίφος ασκήσεως Νεανίδων –17, Νέων –20 και Γυναικών (!). Ανάλογη επιτυχία έχει να επιδείξει στο ίδιο όπλο κι ο Θοδωρής Νάκης (πανελληνιονίκης Νέων και Ανδρών), ο οποίος παραμένει, φυσικά, από τα πιο δυνατά “χαρτιά” μας στο διεθνή χώρο μαζί με τον Νίκο Κοντοχριστόπουλο (Νο 19 στον κόσμο στους Νέους στο ξίφος ασκήσεως) και βέβαια τη Βάσω Βουγιούκα (Νο 21 στην παγκόσμια κατάταξη σπάθης Γυναικών).

Το… περίγραμμα της ξιφασκίας για το 2011 συμπληρώνουν, εκτός άλλων, και γεγονότα, όπως:

H επιτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου σπάθης Ανδρών «Ακρόπολις» με ρεκόρ συμμετοχών (192 αθλητές & 23 ομάδες) και 23ο τον Τσουρούτα.

H δυναμική συνέχιση για 2η χρονιά του πρότυπου αναπτυξιακού προγράμματος ξιφασκίας για παιδιά 8-12 χρόνων, σε επιμέλεια του επίκουρου καθηγητή ΤΕΦΑΑ, Χάρη Τσολάκη.

Η απονομή από τη ΔΟΕ στον πρόεδρο της ΕΟΞ (και στέλεχος της FIE) Μανώλη Κατσιαδάκη του βραβείου της ολυμπιακής τιμής «Olympic Order».

Η επανεκλογή του γγ της ΕΟΞ, Δημήτρη Κοντού, στη Μεσογειακή Συνομοσπονδία Ξιφασκίας για 3η συνεχόμενη θητεία.

H ευπρόσωπη παρουσία των διεθνών διαιτητών μας (Δουβής, Λυμπερόπουλος, Χατζόπουλος, Γεροσίδερης) σε σημαντικές διοργανώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα