Ο Κούγιας στο Onsports για την υπόθεση των «στημένων»

23:16 1/1/2012 - Πηγή: OnSports

Πρόσωπα και ομάδες που δεν τα άγγιξε η δικαιοσύνη -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- υπάρχουν ακόμη στην υπόθεση των στημένων αγώνων, όπως πιστεύει ο Αλέξης Κούγιας.

Ένας από τους ανθρώπους που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη του γεγονότος που συγκλόνισε το ελληνικό ποδόσφαιρο το 2011, μίλησε στο Onsports και προσπάθησε μέσα σε λίγες -για τη σημασία της υπόθεσης- λέξεις να εξηγήσει τι έγινε από το καλοκαίρι μέχρι

και σήμερα.

Τα στοιχεία που είχε η δικαιοσύνη στα χέρια της ήταν υπεραρκετά, ώστε να κινηθεί, έστω κι αν ο Αλέξης Κούγιας εντόπισε κάποια κενά, που είχαν να κάνουν περισσότερο με την αθλητική δικαιοσύνη και κάποιες κλήσεις - διώξεις που έπρεπε να γίνουν, αλλά δεν έγιναν.

Αν και ο γνωστός δικηγόρος πιστεύει ότι δεν μπορεί να γίνει ολική κάθαρση μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, τονίζει πως δεν πρέπει να μηδενίζονται όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής, υποστηρίζοντας ότι η ανάγκη για εφέτες ανακριτές ήταν επιτακτική από την αρχή. Κι αν πριν... ξεσκεπαστεί η υπόθεση των στημένων αγώνων βαθμολογούσε την καθαρότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου με μηδέν, πλέον δεν διστάζει να δώσει άριστα.

Θυμηθείτε την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια.

Η συνέντευξη του Αλέξη Κούγια στο Onsports:

-Ήταν αρκετά τα στοιχεία και είχε έρθει η ώρα για να επέμβει η δικαιοσύνη;
«Ηταν υπεραρκετά, αρκεί να ήθελε να τα δει κάποιος. Οι συνομιλίες από τις κασέτες και η έκθεση της UEFA δεν ήταν απλά ενδείξεις, αλλά ήταν αποδείξεις. Έπρεπε να βοηθήσουν και οι εισαγγελείς και οι αθλητικοί δικαστές για να πουν ποιοι είναι και πίσω από τα μικρά ονόματα που ακούγονται, ο Βαγγέλης, ο Λευτέρης. Αυτό δεν έγινε, τουλάχιστον όχι μέχρι τώρα. Δεν ξέρω αν θα γίνει μετά. Δεν θέλω να πιστεύω ότι αυτό έγινε ηθελημένα».

-Η διαδικασία έγινε όπως έπρεπε;
«Σαν φιλοσοφία έγινε τέλεια. Με μυστικότητα και αιφνιδιαστικά. Ωστόσο, η αθλητική δικαιοσύνη ήταν επιδερμική, με εξαίρεση την Super League. Αφέθηκε μεγάλο πεδίο με ευχέρεια στο σύστημα αξιών των αθλητικών δικαστών. Οι δικαστές δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων».

-Για την αντικατάσταση του κ. Κασίμη, τι έχετε να πείτε;
«Η σπουδαιότητα το επέβαλε από την αρχή να υπάρχουν εφέτες ανακριτές. Ωστόσο, το σημείο που έγινε, δημιουργεί προβληματισμούς. Τον σέβομαι τον κ. Κασίμη. Χωρίς να διαθέτει μέσα προσπάθησε να κάνει κάτι. Δεν είχε βοήθεια και εκτέθηκε με τη μη κράτηση του Ψωμιάδη. Θα δείξει αν θα ωφελήσει ή θα βλάψει. Δεν κάνω χρέη μάντη. Είμαι ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας και εκτός από ένα τηλεφώνημα που μου έκανε ο κ. Κασίμης μετά από το καλοκαίρι δεν είχα καμία κλήση».

-Μπορούμε να λέμε ότι έγινε κάθαρση;
«Μην περιμένετε ολική κάθαρση σε ένα καλοκαίρι. Για πρώτη φορά και παγκοσμίως έγιναν τόσο σημαντικά πράγματα σε τόσο μικρό διάστημα που δεν είναι για να τα μηδενίζουμε. Ομάδες που ήταν ηγέτιδες σε αυτήν την παράνομη δραστηριότητα, εξαφανίστηκαν. Οι άμεσοι συνεργοί του Βόλου, της Καβάλας και της Ηλιούπολης. Βέβαια, υποβιβάστηκαν με άλλη αιτία, αλλά δεν έχει σημασία. Οι μισέ

Keywords
Τυχαία Θέματα