Ο νέος Σαμπόνις και… ο Σεϊμπούτις! (video)

18:44 4/5/2012 - Πηγή: OnSports

Η VTB League ολοκληρώθηκε με την ΤΣΣΚΑ πρωταθλήτρια, με τον πρόεδρο της Λίγκας, Σεργκέι Ιβάνοφ, να αποκαλύπτει ποιοι παίκτες του έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση. Και μέσα σε αυτούς είναι και ένας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού.

Ο λόγος για τον Ρενάλντας Σεϊμπούτις που φέτος εντυπωσιάζει με τη φανέλα της Λιέτουβος Ρίτας, η οποία τερμάτισε στην τρίτη

θέση του Final 4 που διοργάνωσε η ίδια στο Βίλνιους.

Ο Λιθουανός που έχει περάσει στο παρελθόν και από το ελληνικό πρωτάθλημα, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού και του Αμαρουσίου (ως δανεικός από την ομάδα του Πειραιά), πάντως, κατέχει τη δεύτερη θέση στην καρδιά του Ιβάνοφ.

Και αυτό γιατί ο παίκτης που του έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση από ολόκληρο το τουρνουά δεν είναι άλλος από τον συμπαίκτη του Σεϊμπούτις στη Λιέτουβος, Γιόνας Βαλαντσιούνας, τον οποίο και χαρακτήρισε ως τον δεύτερο Σαμπόνις! «Χωρίς αμφιβολία ο Γιόνας Βαλαντσιούνας. Είναι ο δεύτερος Αρβίντας Σαμπόνις! Αλλά ξεχώρισα και τον Ρενάλντας Σεϊμπούτις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο 19χρονος σέντερ τελείωσε τη διοργάνωση με 10.7 πόντους και 7.3 ριμπάουντ, ενώ ο 25χρονος πρώην «ερυθρόλευκος» γκαρντ, 12.9 πόντους, 2.2 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ.

Ο Ιβάνος αποκάλυψε, επίσης πως δεν αποκλείεται κάποια στιγμή ο νικητής του θεσμού να εξασφαλίζει και εισιτήριο για την Ευρωλίγκα. «Θεωρητικά, όταν εξεταστούν όλες οι προτάσεις που έχουν γίνει, ακόμη μία ομάδα θα μπορεί να πάρει εισιτήριο για την Ευρωλίγκα μέσω της VTB League», ήταν τα λόγια του.

Δείτε video με κορυφαίες στιγμές της φετινής σεζόν από τον Γιόνας Βαλαντσιούνας:

Keywords
Τυχαία Θέματα