Ο Πανένκα ενέπνευσε γενιές και γενιές! (videos)

Έχουν περάσει 36 ολόκληρα χρόνια, όμως η πιο... διάσημη εκτέλεση πέναλτι στον πλανήτη ζει και βασιλεύει, με τον Αντονίν Πανένκα να είναι ο... πατέρας αυτής!

Το ημερολόγιο έδειχνε 20 Ιουνίου του 1976. Τσεχοσλοβακία και Δυτική Γερμανία είχαν φτάσει στον τελικό του Βελιγραδίου, στο EURO 1976 που διοργάνωνε η Γιουγκοσλαβία.

Το τελικό 2-2 έστελνε το παιχνίδι στην

παράταση, όπου και εκεί δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο φιναλίστ να οδηγούνται στα πέναλτι! Το σκορ ήταν 4-3 όταν ο Ούλι Χένες έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στην «ρώσικη ρουλέτα», Πλέον, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα κρίνοταν από τα πόδια του Αντονίν Πανένκα, του 27χρονου τότε μέσου της Μποέμιαν Πράγας.

Πήρε φόρα και εκτέλεσε με μοναδική ψυχραιμία ένα πέναλτι που έμεινε στην ιστορία, στέλνοντας τον Σεπ Μάιερ στην άλλη γωνία! Έδωσε το τρόπαιο στην τότε Τσεχοσλοβακία και την μοναδική του εκτέλεση αντέγραψαν μέχρι σήμερα πολλοί ποδοσφαιριστές! Άλλοι... καρμπόν, άλλοι διαφορετικά και άλλοι τελείως αποτυχημένα!

Δείτε στα παρακάτω βίντεο παρόμοιες εκτελέσεις πέναλτι που έχουν μείνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου... πάντα α λα Πανένκα στυλ!

{youtube}Tp2HZNheCZ8{/youtube}

{youtube}90BwE7lv_wA{/youtube}

{youtube}J6LqnUlYgmw{/youtube}

{youtube}PcmRFQAap44{/youtube}

{youtube}aWzn_zIlT_w{/youtube}

{youtube}ruSQAJdHHy0{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα