«Οδηγίες« ΕΠΟ για τα πανό...

Τα πανό με πολιτικά μηνύματα και τα υβριστικά συνθήματα κατά του Πρωθυπουργού που ακούστηκαν στα γήπεδα κατά την 7η αγωνιστική όπως ήταν αναμενόμενο αποτέλεσε θέμα συζήτησης στο διοικητικό συμβούλιο (24/10) της ΕΠΟ. Ο λόγος δεν είναι άλλος, από το… φόβο ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ίσως να υπάρξουν περισσότερες διαμαρτυρίες.

«Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε κόντρα στην κοινωνία που βράζει, αλλά, από την άλλη, ούτε να παίζουμε ρόλο που δεν είναι δικό μας. Θα κάνουμε ότι αναφέρει το καταστατικό της ΦΙΦΑ για πανό υβριστικού περιεχομένου…»,

ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ενώ σύμβουλοι είπαν με νόημα… «Δεν θα παίξουμε εμείς το ρόλο της αστυνομίας».

Αυτό που συζητήθηκε είχε να κάνει με τη στάση που πρέπει να έχουν οι διαιτητές, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις, το περασμένο διήμερο, μπήκαν στο... μάτι του κυκλώνα. Εκφράστηκαν διάφορες απόψεις, αλλά επειδή διαπιστώθηκε ότι η κοινωνία είναι εν βρασμώ, δεν πρέπει να γίνονται κινήσεις που να ρίχνουν και άλλο λάδι στη φωτιά.

Αποφασίστηκε, λοιπόν, να μην γίνονται οριστικές διακοπές αγώνων για πανό και συνθήματα πολιτικού περιεχομένου, τα οποία δεν θα έχουν υβριστικό χαρακτήρα, παρά μόνο να συνεχίσουν οι ρέφερι να κάνουν συστάσεις και, όπου κρίνεται, ολιγόλεπτες διακοπές προκειμένου να ηρεμούν τα πνεύματα στις κερκίδες.

Επίσης χθες υπήρξε έντονος διάλογος ανάμεσα στον Νίκο Ανασόπουλο και τον εκπρόσωπο της Σούπερ Λίγκας, Γιάννη Μώραλη. Η αιτία δόθηκε από την απόφαση της διοργανώτριας Αρχής να κάνει, αρχικά πρωτάθλημα 18 ομάδων, και στη συνέχεια ξανά με 16. «Η Σούπερ Λίγκα παίρνει αποφάσεις, όπως αυτή με τις 18 ομάδες, που γελάει ο κόσμος», είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά για να απαντήσει ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού: «Πόσες φορές δεν έχετε εφαρμόσει τον κανονισμό; Πες πόσες φορές έχεις ψηφίσει κόντρα στον κανονισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα