Οι 6+1 πιο εμφατικές «πράσινες» εμφανίσεις (photos+videos)

Με αφορμή την κυριακάτικη εμφάνιση επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, το Onsports γυρνά τον χρόνο πίσω και θυμάται τις έξι + μία πιο εμφατικές εκτός έδρας εμφανίσεις του Παναθηναϊκού (ανεξαρτήτως αποτελέσματος) σε ντέρμπι των τελευταίων ετών.

Το «εμφατική εμφάνιση» είναι σε ορισμένες περιπτώσεις υποκειμενικό,

αλλά σε άλλες αντικειμενικό. Υπάρχουν για παράδειγμα ντέρμπι στα οποία ο Παναθηναϊκός έβγαλε χαρακτήρα στο γήπεδο και ίσως να ήταν και πολύ ανώτερος του αντιπάλου του. Παράδειγμα το 2-2 από 2-0 με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο τη σεζόν 2000-01με τα γκολ του Ολισαντέμπε ή το 2-2 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, πάλι με τον Αναστασιάδη προπονητή, όταν οι «πράσινοι» έχαναν με 2-0 στο ημίχρονο και στο δεύτερο αγωνίστηκαν με τέσσερις επιθετικούς (πρόκειται για το ματς στο τέλος του οποίου ο Βόκολος είδε το γκολ του για το 3-2 να ακυρώνεται ως επιθετικό φάουλ). Επειδή, όμως, δεν χωρούν όλα, ας θυμηθούμε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις εμφατικών εμφανίσεων σε εκτός έδρας ντέρμπι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (σε μία περίπτωση η έδρα είναι ουδέτερη).

20-02-2000

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-3

Με προπονητή τον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στην Τούμπα για το ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ, έχοντας χάντικαπ ενός βαθμού από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ο Μπασινάς ανοίγει το σκορ στο 30’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και δύο λεπτά αργότερα, ο Καραγκούνης διπλασιάζει τα τέρματα των «πρασίνων» με τρομερή εκτέλεση φάουλ. Ακολουθεί εξαιρετική εμφάνιση, πολλές χαμένες ευκαιρίες και ένα ακόμα γκολ από τον Βαζέχα στο 69’ πριν ο Μπράτιτς απλώς μειώσει σε 1-3. Η εμφάνιση αυτή χαρακτηρίζεται ως μία από τις καλύτερες μιας σεζόν κατά την οποία το «τριφύλλι» έπαιξε κατά γενική ομολογία εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίο, δε, ότι αρκετοί οπαδοί του ΠΑΟΚ αναγνωρίζουν την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού τον οποίο και χειροκροτούν στο τέλος.

07-01-2001

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1

Με τον Αγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. Προηγείται με τον Λυμπερόπουλο στο 28’ και πραγματοποιεί μια από τις καλύτερές του εμφανίσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με 19 τελικές προσπάθειες και σωρεία χαμένων ευκαιριών παίζει την αντίπαλό του στο μισό γήπεδο. Ένα αχρείαστο πέναλτι από χέρι του Τάκη Φύσσα στις καθυστερήσεις, φέρνει το τελικό 1-1 (Τσάρτας), αλλά οι έχοντες καλή μνήμη σίγουρα θα θυμούνται το συγκεκριμένο ντέρμπι.

08-05-2004

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3 (τελικός Κυπέλλου)

Σε μια «πράσινη» αγωνιστική περίοδο, η εμφάνιση στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη αποτελεί κερασάκι στην τούρτα. Τα 50 ευρώ που ξόδεψαν οι φίλοι του «τριφυλλιού» για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι (πανάκριβα τα εισιτήρια για να εξασφαλιστεί η παρουσία «καθώς πρέπει» οπαδών στο γήπεδο) πιάνουν τόπο και με το παραπάνω. Με γκολ του Παπαδόπουλου στο 3’, ο Παναθηναϊκός του Γιτζάκ Σουμ παίρνει κεφάλι στο σκορ και δεν πτοείται από την ισοφάριση του Τζιοβάνι στο 65’. Τρία μόλις λεπτά α

Keywords
Τυχαία Θέματα