Οι… απαιτητικοί του Κυπέλλου

08:07 7/3/2012 - Πηγή: OnSports

Με τη διεξαγωγή των τεσσάρων προημιτελικών ξεκινά το πρωί της Τετάρτης (7/03) το Final-8 του Κυπέλλου στη Σύρο.

Για κάποιους αποτελεί την ευκαιρία να κάνουν την έκπληξη. Για άλλους μία «ανάσα» από τα βάσανα του πρωταθλήματος. Για λίγους, την υπόσχεση του πρώτου τίτλου της χρονιάς. Το Final-8 του Κυπέλλου στη Σύρο θα ξεκινήσει με οκτώ, αλλά θα τελειώσει με έναν: αυτόν που θα σηκώσει την Κούπα το βράδυ του Σαββάτου στο κλειστό της Ερμούπολης.

Στο πρώτο ματς των προημιτελικών, το πρωί της Τετάρτης, ο Παναθηναϊκός

καλείται να ξεχάσει τη… μαυρίλα της Α1, την οποία δεν αποκλείεται σύντομα να αποχαιρετήσει, αντιμετωπίζοντας τον Άρη. Ο Δημήτρης Καζάζης δε θα έχει στη διάθεσή του τον Σωτήρη Πανταλέοντα, που έμεινε στην Αθήνα λόγω γαστρεντερίτιδας, αλλά και τον Μιχάλη Χριστοφορίδη, ο οποίος έχει ζητήσει λύση συμβολαίου.

Λίγες εβδομάδες μετά την αναμέτρησή τους στο κλειστό της Πυλαίας, με νικητές τους φιλοξενούμενους, Ηρακλής και ΠΑΟΚ τίθενται ξανά αντιμέτωποι, με τους «κυανόλευκους» να μοιάζουν το φαβορί όχι μόνο για τη νίκη, αλλά και την κατάκτηση του τροπαίου. Ερωτηματικό για το συγκρότημα του Δρίκου η αγωνιστική κατάσταση του περσινού MVP, Ρολάντο Ντεσπέιν, που έχει μείνει εκτός προπονήσεων λόγω προβλήματος στη μέση. Από τον «δικέφαλο», θα απουσιάσει ο Μπορόβνιακ, ο οποίος τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική (κόκκινη κάρτα) στο ματς με τον Άρη και ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του μόνο αν προκριθεί στα ημιτελικά.

Στο ντέρμπι της περιφέρειας, η Λαμία αντιμετωπίζει τον Φοίνικα, που ονειρεύεται να πανηγυρίσει τον τίτλο μπροστά στους φιλάθλους τους, έχοντας το ψυχολογικό πλεονέκτημα της πρόσφατης νίκης του επί του –μέχρι τότε αήττητου- Ηρακλή.

Στον τελευταίο προημιτελικό της ημέρας, μία από τις ομάδες-έκπληξη του πρωταθλήματος, ο Παμβοχαϊκός, θέλει να επαναλάβει το κατόρθωμα που πέτυχε στην έδρα του, όταν κέρδισε τον Ολυμπιακό, αν και βρέθηκε πίσω με 2-0 σετ. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στη Σύρο για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, παρουσιάζοντας πάντως σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και με τον Νοβότνι να προέρχεται από πρόβλημα τραυματισμού.

Το πρόγραμμα:
Τετάρτη, 7/3
12:30 Παναθηναϊκός - Άρης
15:00 Ηρακλής - ΠΑΟΚ
17:30 Γ.Σ. Λαμία - Φοίνικας Σύρου
20:00 Παμβοχαϊκός – Ολυμπιακός

Δείτε τα ρόστερ των ομάδων

Keywords
Τυχαία Θέματα