Οι «φωνές» του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία των τελικών

Έντονα είναι τα παράπονα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού από τη συμπεριφορά των διαιτητών στη σειρά των τελικών της Α1 με τον Ολυμπιακό.

Σε σημερινό δημοσίευμά της, η εφημερίδα «Πράσινη» αναφέρει ενδεικτικά τις στιγμές που ο «εξάστερος» γνώρισε την αδικία και στους τέσσερις τελικούς που έχουν παιχτεί μέχρι στιγμής.

Στον πρώτο τελικό οι Αναστόπουλος, Φούφης και Αφεντουλίδης δεν είχαν αφήσει

με τις υποδείξεις τους τον Παναθηναϊκό να αμυνθεί. Τα 33 έναντι 21 φάουλ που σφυρίχτηκαν υπέρ των «ερυθρόλευκων» δείχνουν αυτό το γεγονός, ενώ τα κριτήρια των διαιτητών ήταν εντελώς διαφορετικά. Ενδεικτική φάση ήταν ο... περίπατος του Κάιλ Χάινς για τον οποίο διαμαρτυρήθηκε έντονα ο Μάικ Μπατίστ. Όπως και στις αρχές της τελευταίας περιόδου με το σκορ στο 60-55 στο 31’.30’’, ο Καλάθης αντιμετωπίζεται με φάουλ από τον Χάινς, αλλά ο Αναστόπουλος που ήταν μπροστά στη φάση είχε αντίθεση άποψη. Η εξαίρεση που ζητούσε επίμονα ο Ολυμπιακός πριν από την κλήρωση για τον Αναστόπουλο, είχε ως αποτέλεσμα ο διεθνής ρέφερι να επηρεαστεί αγωνιστικά.

Στον δεύτερο τελικό, οι Τανατζής, Γκόντας και Πηλοΐδης κατάφεραν να... γυρίσουν το παιχνίδι από το +16 (63-47) του Παναθηναϊκού. Ο Πηλοΐδης δεν είδε το σπρώξιμο του Ντόρσεϊ στον Μπατίστ, ενώ η δεύτερη κλασική λάθος υπόδειξη αφορούσε το επιθετικό φάουλ που εκμαίευσε ο Μάντζαρης από τον Σάτο. Ωστόσο, το αποκορύφωμα ήταν το καλάθι του Διαμαντίδη, το οποίο δεν μέτρησε παρά το γεγονός ότι ο Ντόρσεϊ έκοψε αντικανονικά. Παράλληλα, οι διαιτητές χρέωσαν στον Ολυμπιακό το δεύτερο φάουλ στην τελευταία περίοδο στο 35’.30’’, ενώ τελείωσε το ματς χωρίς ο Παναθηναϊκός να πάρει το μπόνους των βολών. Όσον αφορά στον πειθαρχικό έλεγχο, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μπήκε στο γήπεδο, χωρίς να πάρει τεχνική ποινή.

Στον τρίτο τελικό που διεύθυναν οι Χριστοδούλου, Καρακατσούνης και Κορομηλάς, τα φάουλ δίνονταν με ευκολία στη ρακέτα του Παναθηναϊκού, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε όταν οι «πράσινοι» ήταν στην επίθεση. Μια φάση που προκάλεσε την «έκρηξη» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν ένα φάουλ του Μάντζαρη στον Διαμαντίδη, σε προσπάθεια για τρίποντο, που χτύπησε καθαρά το χέρι του.

Στον τέταρτο τελικό, οι Σχινάς, Αναστόπουλος και Μπήτης δεν είδαν το φάουλ του Παπανικολάου στον Περπέρογλου (Σχινάς), το φάουλ στον Σμιθ από τον Χάινς (Μπήτης), ενώ έστειλαν στις βολές τον Λο (Σχινάς), παρά το γεγονός ότι το φάουλ του Σμιθ έγινε στην αρχή της προσπάθειας. Αντίθετα, οι διαιτητές δεν είδαν το φάουλ στον Διαμαντίδη στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Όσον αφορά στους διαιτητές του πέμπτου τελικού, η κλήρωση θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου (02/06) στα γραφεία της ΚΕΔ/ΕΟΚ και όλα δείχνουν ότι στην κληρωτίδα θα μπουν έξι διαιτητές. Οι Χρήστος Χριστοδούλου, Σπύρος Γκόντας, Χρυσόστομος Σχινάς, Γιώργος Τανατζής, Παναγιώτης Αναστόπουλος και Ιωάννης Φούφης, ενώ δεν θα μπουν οι Αναστάσιος Πηλοΐδης, Ηλίας Κορομηλάς και Χαράλαμπος Καρακατσούνης, γιατί θα βρίσκονται στο σεμινάριο διαιτητών της FIBA στο Μόναχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα