Οι κυρίες, τα ρεκόρ και οι απόντες

08:24 9/3/2012 - Πηγή: OnSports

Οι συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης είναι 683 και δυστυχώς τα μετάλλια δεν φτάνουν για όλους.

Πάλι καλά που απουσιάζουν οι περισσότεροι νικητές του 2010 και θα μοιραστεί ο χρυσός. Κάποια ωστόσο έχει εθιστεί τόσο στο χρώμα του που θέλει να γίνει η πρώτη γυναίκα με πέντε χρυσά μετάλλια σε ατομικό αγώνισμα. Η Μεσερέτ Ντεφάρ, η δρομέας από την Αιθιοπία είναι το απόλυτο φαβορί στα 3.000 μέτρα.

Η Γελένα Ισινμπάγεβα λογικά θα κατακτήσει το (τρίτο) χρυσό (και τέταρτο συνολικά) μετάλλιο στο επί κοντώ και θα κάνει και ρεκόρ. Η 29χρονη, έκανε προειδοποιητικό άλμα

με παγκόσμιο ρεκόρ στο κλειστό (5,01 μ.).

Χωρίς την κάτοχο του τίτλου Μπλάνκα Βλάσιτς για ανταγωνισμό στο ύψος γυναικών η Ρωσίδα Αννα Τσιτσέροβα με 2,06 μ. θα... παίζει μόνη της κυνηγώντας το Παγκόσμιο ρεκόρ της Κάισα Μπέρκβιστ (2,08 μ.).

Η... γιορτή της γυναίκας θα είναι ουσιαστικά το Παγκόσμιο, αφού θα απουσιάζει ο υπερασπιστής του τίτλου στο τριπλούν, Τέντι Ταμγκό που είχε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ πριν 2 χρόνια. Ευκαιρία για τον νεαρό Γουίλ Κλέι (ΗΠΑ) τον τρίτο στο Νταεγού, ο οποίος έχει ρεκόρ 17,63 μέτρα φέτος.

Τραυματίστηκε και ο Ντάιρον Ρόμπλες ο νικητής στα 60μ. εμπόδια αλλά πάλι καλά που μετέχει ο Λου Σιανγκ (Κίνα) με 7.41 φετινό ρεκόρ στα 60μ.εμπόδια. Τα βλέμματα επίσης προσελκύουν η νικήτρια του 2010 Ολγα Ριπάκοβα (Καζακστάν) με κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με 14,84 μ. στο τριπλούν και ο 21χρονος Μουτάζ Μπαρσίμ, από το Κατάρ με 2,37 μέτρα στο ύψος.

Επιστρέφει όμως και ο νικητής πριν δύο χρόνια στη Ντόχα, Ντουέιν Τσέιμπερς αν και ο Τρελ Κίμονς (ΗΠΑ) έχει την καλύτερη φετινή επίδοση 6.45.

Keywords
Τυχαία Θέματα