Οικονόμου: «Δεν έχουμε τάσεις ρεβανσισμού»

Για το αποτέλεσμα της κλήρωσης του Κυπέλλου, που φέρνει την ομάδα του αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό, μίλησε ο τεχνικός της ΑΕΚ.

Από τα δικά του χέρια προέκυψε ο αντίπαλος της ομάδας του για τον ημιτελικό του Κυπέλλου, οπότε δεν δικαιούται να… γκρινιάζει.

Αναφερόμενος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, επανάληψη του περσινού τελικού, ο Απόστολος

Οικονόμου έκανε λόγο για μία ακόμα αγωνιστική πρόκληση: «Η κλήρωση με τον Ολυμπιακό μέσα στην έδρα του για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μας φέρνει μπροστά σε μία ακόμη πρόκληση. Δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία που βρεθήκαμε αντιμέτωποι στην τετράδα και όχι σε κάποια άλλη φάση της διοργάνωσης, σημασία έχει τη δεδομένη χρονική στιγμή που θα γίνει το ματς δηλαδή σε περίπου ένα μήνα από τώρα, εμείς ως ΑΕΚ να είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό και θα πάμε στο κλειστό του Ρέντη για να αντιμετωπίσουμε έναν ισάξιο αντίπαλο».

Για το γεγονός ότι μέσα στον ίδιο μήνα οι δύο ομάδες θα βρεθούν τρεις φορές αντιμέτωπες, δύο για το πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο, όπου ενδεχομένως να κριθούν σε μεγάλο βαθμό οι δύο φετινοί τίτλοι, ο προπονητής της ΑΕΚ σημείωσε:

«Πρώτα απ’ όλα πρωτάθλημα και Κύπελλο είναι δύο εντελώς διαφορετικές διοργανώσεις με διαφορετική ψυχολογία και συνθήκες. Ωστόσο, όταν καλείσαι να αντιμετωπίσεις τρεις φορές τον ίδιο αντίπαλο μέσα σε λίγες ημέρες, τότε ναι, παίζει ρόλο η σειρά των αγώνων και τα αποτελέσματα. Αυτό που πάντα θέλουμε εμείς οι προπονητές από την πλευρά μας είναι να βλέπουμε τα ματς ένα προς ένα και να μην τα βάζουμε όλα μαζί στο μυαλό μας. Το ίδιο ζητάμε και από τις αθλήτριες και ελπίζω να καταφέρω να κρατήσω τις παίκτριές μου συγκεντρωμένες για κάθε ντέρμπι ξεχωριστά».

Σύμφωνα με τον Οικονόμου, το φετινό παιχνίδι θα είναι τελείως διαφορετικό από το αντίστοιχο περσινό τελικό στη Σάμο: «Προσωπικά δεν μπορώ να το δω ως μία ρεβάνς πρώτον γιατί πέρυσι δεν ήμουν στην ομάδα και δεν έζησα εκείνη την εμπειρία του χαμένου τελικού, αλλά νομίζω ότι ούτε και οι δύο ομάδες θα το δουν έτσι γιατί τα ρόστερ έχουν αλλάξει αρκετά σε σχέση με πέρσι. Εξάλλου, έχουμε ήδη παίξει με τον Ολυμπιακό στο εφετινό πρωτάθλημα, τον νικήσαμε και γενικότερα δεν είμαστε ομάδα με τάσεις… ρεβανσισμού. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι που θα το ευχαριστηθούν όλοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα