Όλα τα σενάρια του φινάλε στο ΝΒΑ

Κρίνονται τέσσερις θέσεις και δύο πλεονεκτήματα έδρας, ο Κόμπι Μπράιαντ διεκδικεί τον τίτλο του πρώτου σκόρερ και οι Σάρλτοτ Μπόμπκατς ίσως καταλήξουν με το χειρότερο ποσοστό νικών-ηττών σε όλη την ιστορία του ΝΒΑ.

Με δεκατρία ματς θα ολοκληρωθεί το συμπυκνωμένο, λόγω lockout, πρόγραμμα της φετινής regular season. «Παίζεται» η πρώτη θέση της συνολικής κατάταξης, η τέταρτη και η έκτη της Δύσης, ενώ εκκρεμεί το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά των Μπόστον Σέλτικς με τους Ατλάντα Χοκς.

Οι Σικάγο Μπουλς υποδέχονται

τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και με νίκη εξασφαλίζουν την πρωτιά στη συνολική κατάταξη της λίγκας, η οποία θα τους δώσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Σε ήττα των «ταύρων» ελπίζουν οι Σαν Αντόνιο Σπερς που δοκιμάζονται στο Όκλαντ απέναντι στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Σίγουρα οι Μπόστον Σέλτικς θα είναι τέταρτοι στην ανατολική περιφέρεια του ΝΒΑ και οι Ατλάντα Χοκς πέμπτοι. Ωστόσο τα «γεράκια» θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας στη μεταξύ τους σειρά, αν κερδίσουν τους Ντάλας Μάβερικς. Από την πλευρά τους, οι «κέλτες» υποδέχονται τους αδιάφορους Μιλγουόκι Μπακς και ελπίζουν σε ανατροπή των τωρινών δεδομένων.

Δεν έχει καθοριστεί η έβδομη θέση της Ανατολής, την οποία θα καταλάβουν οι Νιου Γιορκ Νικς αν επιβληθούν των Σάρλοτ Μπόμπκατς. Στη... γωνία περιμένουν οι Φιλαδέλφεια 76ερς που αντιμετωπίζουν τους Ντιτρόιτ Πίστονς στη «Motor City».

Τη νίκη θέλουν οι Μέμφις Γκρίζλις σε εντός έδρας ματς με τους Ορλάντο Μάτζικ, ώστε να έχουν το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά με τους Λος Άντζελες Κλίπερς. Στην αντίθετη περίπτωση θα ξεκινήσουν την postseason στην «πόλη των αγγέλων».

Ακόμα, οι Ντένβερ Νάγκετς θα καταταχθούν στην έκτη θέση της Δύσης αν επικρατήσουν των Μινεσότα Τίμπεργουλφς στη Μινεάπολις. Ελπίδες έχουν και οι Μάβερικς, οι οποίοι πρέπει να κερδίσουν τους Χοκς και να χάσει η ομάδα του Κώστα Κουφού, για να βγουν έκτοι.

Κατατάξεις

ΑΝΑΤΟΛΗ
1. Σικάγο Μπουλς
2. Μαϊάμι Χιτ
3. Ιντιάνα Πέισερς
4. Μπόστον Σέλτικς
5. Ατλάντα Χοκς (διεκδικούν το πλεονέκτημα έδρας, όχι την τέταρτη θέση)
6. Ορλάντο Μάτζικ
7. Νιου Γιορκ Νικς ή Φιλαδέλφεια 76ερς
8. Φιλαδέλφεια 76ερς ή Νιου Γιορκ Νικς

ΔΥΣΗ
1. Σαν Αντόνιο Σπερς
2. Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
3. Λος Άντζελες Λέικερς
4. Μέμφις Γκρίζλις ή Λος Άντζελες Κλίπερς
5. Λος Άντζελες Κλίπερς ή Μέμφις Γκρίζλις
6. Ντένβερ Νάγκετς ή Ντάλας Μάβερικς
7. Ντάλας Μάβερικς ή Ντένβερ Νάγκετς
8. Γιούτα Τζαζ

Playoffs

Οι 16 ομάδες της postseason έχουν ήδη γνωστοποιηθεί. Τέσσερις σειρές θα ξεκινήσουν το Σάββατο (28/04) και άλλες τέσσερις την Κυριακή (29/04). Παρακάτω το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου:

Σάββατο (28/04)
Σικάγο Μπουλς-Φιλαδέλφεια 76ερς ή Νιου Γιορκ Νικς
Μαϊάμι Χιτ-Νιου Γιορκ Νικς ή Φιλαδέλφεια 76ερς
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Ντάλας Μάβερικς ή Ντένβερ Νάγκετς
Ιντιάνα Πέισερς-Ορλάντο Μάτζικ

Κυριακή (29/04)
Σαν Αντόνιο Σπερς-Γιούτα Τζαζ
Λος Άντζελες Λέικερς-Ντένβερ Νάγκετς ή Ν

Keywords
Τυχαία Θέματα