Πανόπουλος: «Δεν είμαστε παράρτημα κανενός»

Ο μεγαλομέτοχος της Scoda Ξάνθη υποστήριξε πως η ομάδα του παίζει στα ίσα όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ενώ παραδέχθηκε πως ο Ολυμπιακός δίκαια διαμαρτύρεται για το πέναλτι στον Τοροσίδη.

Ο Χρήστος Πανόπουλος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και υποστήριξε πως οι «Ερυθρόλευκοι» δικαιολογούνται να φωνάζουν για τον μη καταλογισμό του πέναλτι, ωστόσο σχολίασε πως ο Ολυμπιακός

αδικείται από… τον ίδιο του τον εαυτό κάνοντας μεγάλο ντόρο για τη διαιτησία. Παράλληλα, ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης υποστήριξε πως η ομάδα του προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι να αποδείξει πως… δεν είναι ελέφαντας επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με καμία άλλη ΠΑΕ.

«Η ζωή σε αναγκάζει, αν είσαι τίμιος και δεν θες να χρωστάς, να προσαρμόζεσαι. Εδώ και ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα βλέπουμε πως δεν έχουμε περιθώρια για ανοίγματα. Εμείς βλέπουμε πως δεν μας βγάζει πουθενά το τριπάκι με τους έτοιμους παίκτες και την έτοιμη αγορά κι αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στο μοντέλο που ήμασταν παλαιότερα. Να αναπτύξουμε τις ακαδημίες μας, τα δικά μας παιδιά, να κάνουμε σκάουτινγκ και να δούμε πως θα αναπτύξουμε και τον χαρακτήρα και τη σωματική δομή των παιδιών αυτών», είπε αρχικά ο Χρήστος Πανόπουλος.

Όσο για την αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης του μπάτζετ ανέφερε: «Η ανάγκη μας έκανε, και καλά μας έκανε, να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να ζήσει όπως ζούσε τα προηγούμενα χρόνια. Καμία εταιρεία δεν βγαίνει με διαφορετικό τρόπο. Πέρσι κλείσαμε με μπάτζετ κοντά στα 6,15 εκατ. ευρώ και φέτος πρέπει να κλείσει λογικά στα 4,95 εκατ. ευρώ».

Για το αν υπάρχουν σχέσεις με τον Ολυμπιακό τόνισε: «Θέλω να είμαι ειλικρινής. Κατά καιρούς την Ξάνθη και εμένα προσωπικά μας έχουν κατατάξει ως παραρτήματα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και τα σχετικά. Δυστυχώς έτσι είναι η ζωή, πρέπει να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Ποτέ δεν το έχουμε κάνει αυτό και ποτέ δεν πρόκειται να το κάνουμε. Με τέτοιου είδους σχέσεις καταστρέφεις τον ίδιο τον αθλητισμό, τα παιδιά που δουλεύουν σε σένα και τα παιδιά που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο».

Σε ερώτηση για τους στόχους της Ξάνθης, απάντησε: «Στόχοι πρέπει να υπάρχουν πάντα στη ζωή. Στην Ελλάδα ζούμε και στην κυριολεξία είναι πολύ δύσκολο να δεις την επόμενη μέρα. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε μια καλή πορεία κι αν είναι δυνατό να μπούμε στα πλέι οφ. Αυτό όμως δεν θα εμποδίσει την ομάδα μας να τη φτιάξουμε όπως έχουμε σκεφτεί, να χρησιμοποιήσουμε νέα παιδιά έτσι ώστε του χρόνου να πάρουν συμμετοχές στην επαγγελματική ομάδα. Πίσω από τη βιτρίνα υπάρχουν 4-5 παιδιά που είναι 17 ως 20 ετών και είναι στο όριο να μπουν στην 18άδα της επαγγελματικής ομάδας».

Επιστρέφοντας στη συζήτηση περί… παραρτημάτων, υποστήριξε: «Όλα τα παιχνίδια προσπαθήσαμε να τα παίξουμε στα ίσα. Στο «Καραϊσκάκης» δεν θυμάμαι αν πήραμε αποτέλεσμα αλλά κάθε φορά ήμασταν κοντά για να πάρουμε αποτέλεσμα. Μην ξεχνάτε πως για κάποια χρόνια οι διαιτησίες με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ήταν τέτοιες που περίμεν

Keywords
Τυχαία Θέματα