Παπαλουκάς: «Χαίρομαι που ήρθα στη Μακάμπι»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Θοδωρής Παπαλουκάς στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, δηλώνοντας πως έκανε μία σπουδαία επιλογή.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θοδωρή Παπαλουκά…

- «Τεό», καλωσόρισες στην 11η σεζόν σου στην Ευρωλίγκα. Πρώτα απ 'όλα, πως αισθάνεται φορώντας την κίτρινη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ ήσουν αντίπαλός της για τα τελευταία 10 χρόνια;
«Είναι πάντα τέλεια το να αγωνίζεσαι στη «Nokia Arena», απέναντι στη Μακάμπι, πόσο μάλλον να αγωνίζεσαι με τη φανέλα της Μακάμπι. Είναι μια μεγάλη ομάδα με οργάνωση με μεγάλη ιστορία, όπως όλοι γνωρίζουν,

και ένα μεγάλο προπονητή. Και για μένα, ό, τι πιο σημαντικό, είναι ότι είναι μία από τις ομάδες που μπορεί να κερδίσει την Ευρωλίγκα. Στο τέλος, αυτός ήταν ο κύριος λόγος που ήρθα στο Τελ Αβίβ».

- Πώς και εσύ και η Μακάμπι βρεθήκατε αυτό το καλοκαίρι;
«Μιλήσαμε, ο Ντέιβιντ Μπλατ και εγώ, δύο ή τρεις φορές το καλοκαίρι. Του είπα ότι ήθελα μόνο να αγωνιστώ σε ένα πραγματικά υψηλό επίπεδο και να είμαι σε θέση να κερδίσω την Ευρωλίγκα. Μου είπε τι είχε στο μυαλό του, και μετά από αυτό, ήμασταν έτοιμοι να συμφωνήσουμε. Τα υπόλοιπα ήταν εύκολα, καθώς το μόνο που ήθελα ήταν να συνεχίσω να παίζω μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο».

- Ποιες ήταν οι κύριες σκέψεις σου, όταν αποφάσισες να υπογράψεις στη Μακάμπι;
«Εγώ ενδιαφερόμουν μόνο για δύο ή τρεις ομάδες που είχα στο μυαλό μου, ομάδες σε υψηλό επίπεδο. Διαφορετικά, δεν με ενδιέφερε. Όταν εμφανίστηκε η Μακάμπι, η απόφασή μου ήταν εύκολη. Επαναλαμβάνω ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας για μένα ήταν να έχω μια ευκαιρία να κερδίσω την Ευρωλίγκα. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν είχε νόημα για μένα. Παίζοντας μπάσκετ σε αυτό το επίπεδο ήταν ο μόνος παράγοντας που με ενδιέφερε, πραγματικά».

- Είχες σκεφτεί ποτέ όλα αυτά τα χρόνια, πριν από το καλοκαίρι, ότι μπορεί να παίξεις για την Μακάμπι κάποια μέρα;
«Ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να πάνε τα πράγματα στη ζωή. Για να είμαι ειλικρινής, δεν σκέφτηκα ποτέ πως θα αγωνιστώ κάποια μέρα στη Μακάμπι. Αλλά εγώ, πάντα απολάμβανα να αγωνίζομαι στη «Nokia Arena», ακόμα και όταν αγωνιζόμουν ως αντίπαλος, γιατί είναι ένα μέρος όπου οι οπαδοί σέβονται το μπάσκετ. Εάν έρθει εδώ κάποια άλλη ομάδα και παίξει καλό παιχνίδι, οι οπαδοί θα παραδεχτούν την ανωτερότητα του αντιπάλου και τη χειροκροτήσουν. Οπότε για μένα, γνωρίζοντάς αυτό, σκέφτηκα ότι ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μένα η Μακάμπι και πήρα την απόφαση να έρθω εδώ».

- Μήπως θεώρησες πριν από την υπογραφή σου, ότι ίσως η Μακάμπι θα μπορούσε να είναι η τελευταία ομάδα της καριέρας σου;
«Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα πάνε τα πράγματα. Προς το παρόν, το μόνο που σκέφτομαι είνα να παίξω εδώ και να βοηθήσω την ομάδα μου».

- Γνώριζες τον Ντέιβιντ Μπλατ πριν αποφασίσεις μια τέτοια μεγάλη κίνηση; Τι είναι αυτό σου είπε πως χρειάζεται από εσένα;
«Δεν είχαμε ξαναδουλέψει ποτέ μαζί, αλλά είχαμε συναντηθεί μέσα και έξω από το γήπεδο μερικές φορές, και καταλαβαίνεις εύκολα πως είναι ένας πολύ καλός προπονητής και καλός

Keywords
Τυχαία Θέματα