Παπουτσάκης: «Καθάρισε κατά 80% το ποδόσφαιρο»

17:42 2/3/2012 - Πηγή: OnSports

Συνέντευξη του Απόστολου Παπουτσάκη φιλοξενεί η μεγαλύτερη εφημερίδα του Βελγίου «Derniere Heure», όπου απαντά σε ερωτήσεις για τον Εργοτέλη και τη Λίγκα, αλλά και το σκάνδαλο των στημένων.

Ο απεσταλμένος της «Derniere Heure», Κριστόφ Φρανκέν, συνάντησε τον Απόστολο Παπουτσάκη για μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Από την Εθνική ομάδα, μέχρι το σύστημα των play offs. Ο συντάκτης σχολιάζει στον πρόλογό του ιδιαιτέρως εγκωμιαστικά τον Εργοτέλη και τον πρόεδρό του και στέκεται στην Ακαδημία του Κρητικού συλλόγου.

Αναλυτικά η συνέντευξη

του Απόστολου Παπουτσάκη στον Κριστόφ Φρανκέν μεταφρασμένη στα ελληνικά.

«Τα πλέι οφ στο Βέλγιο είναι πρότυπο του είδους»

Ο Απόστολος Παπουτσάκης, πρόεδρος του Εργοτέλη και της Σούπερ Λιγκ μας παραχώρησε μία μακροσκελή συνέντευξη πριν το Ελλάδα-Βέλγιο, προγραμματισμένο να γίνει στο γήπεδο του

Οι Κόκκινοι Διάβολοι αγωνίστηκαν την Τετάρτη (29/2) στο Παγκρήτιο, έδρα του Εργοτέλη. Ενας σύλλογος που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στο Βέλγιο, εκτός ίσως από το γεγονός ότι έπαιξε εκεί ο Ολεγκ Ιάστσουκ που παραμένει ένας από τους αγαπημένους παίκτες των ντόπιων φαν. Παρ’ όλα αυτά, ο Εργοτέλης είναι ένας σύλλογος-πρότυπο στην Ελλάδα. Οι διοικούντες προέβλεψαν την οικονομική κρίση, επενδύοντας σε αυτό που είναι σήμερα η μεγαλύτερη ακαδημία ποδοσφαίρου της χώρας (περισσότεροι από 800 νεαροί παίκτες). Σήμερα, ο σύλλογος είναι υγιής οικονομικά και θα λάβει, όπως κάθε χρόνο, την ευρωπαϊκή άδεια στο τέλος του Μάρτη, χωρίς να χρειαστεί την οποιαδήποτε βοήθεια. Μόνο ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στην ίδια θέση.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που η ελληνική Λίγκα αποφάσισε στην αρχή της σεζόν να ορίσει επικεφαλής της τον πρόεδρο του Εργοτέλη, Απόστολο Παπουτσάκη. Το «big boss» μιας ασφαλιστικής εταιρείας είναι ένας σοφός και σκεπτόμενος άνθρωπος. Ενας από τους λίγους ποδοσφαιράνθρωπους ικανός να οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τις πολιτικές Αρχές, μην έχοντας να φοβηθεί το οτιδήποτε σχετικά με το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια, στο οποίο ενεπλάκησαν πολλοί διοικούντες το περασμένο καλοκαίρι.

Αυτόν τον άνδρα, τον Ελληνα Ιβαν ντε Βίτε (σ.σ.: πρόεδρος της βελγικής Λίγκας) είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε στο γραφείο του, στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου μας παραχώρησε μία μακροσκελή συνέντευξη.

Κύριε Παπουτσάκη, είναι δύσκολο να είσαι πρόεδρος ένας ποδοσφαιρικού συλλόγου σήμερα στην Ελλάδα;

«Στην Ελλάδα, κάθε πρόεδρος, και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αντιμετωπίζει προβλήματα. Με εξαίρεση έναν ή δύο συλλόγους, όλοι δυσκολεύονται. Διανύουμε περίοδο κρίσης και νομίζω ότι την ερχόμενη σεζόν θα είναι ακόμα χειρότερα».

Δεν είστε λοιπόν και πολύ αισιόδοξος για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου…

«Αντιθέτως. Νομίζω ότι θα βιώσουμε την κρίση για ακόμα δύο με τρία χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, οι ελληνικές ομάδες οφείλουν να αντισταθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: επενδύοντας στις Ακαδημίες. Υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα. Πρέπει να του δώσουμε μία ευκαιρία. Δι

Keywords
Τυχαία Θέματα