Παραμένουν πρώτοι οι Κανάκς

08:11 2/3/2012 - Πηγή: OnSports

Ένα... απλό 2-0 των Βανκούβερ Κανάκς σε βάρος των Σέιντ Λούις Μπλους διατήρησε τον καναδικό σύλλογο στην κορυφή του NHL.

Μάλιστα, οι φιναλίστ του περσινού πρωταθλήματος αποτέλεσαν την πρώτη ομάδα που συμπλήρωσε 90 βαθμούς. Πλέον οι Κανάκς απέχουν κατά δύο από τους Νιου Γιορκ Ρέιντζερς, πρώτη ομάδα της Ανατολής, τρεις από τους Ντιτρόιτ Ρεντ Ουίνγκς, δεύτερη ομάδα της Δύσης και... είκοσι από τους Κολοράντο Άβαλανς, δεύτερη ομάδα

της Northwest.

To 23o γκολ του Alexandre Burrows στο 4:17 της τρίτης περιόδου ήταν αυτό που έκρινε τον αγώνα. Ύστερα από ριμπάουντ στο σουτ του Dan Hamhuis, ο Burrows έστειλε το puck στα δίχτυα του Brian Elliot. Ακολούθησε μία ασίστ του παραπάνω σκόρερ στο 2-0 του Chris Higgins σε ανυπεράσπιστη εστία.

Την ίδια ώρα, ο Roberto Luongo εξασφάλισε το τρίτο του φετινό shutout αποκρούοντας τα 29 σουτ των «μπλε». Έτσι οι ενενήντα βαθμοί καταγράφηκαν στην φετινή συγκομιδή της ομάδας του Βανκούβερ.

Από την άλλη, ο σύλλογος του Σέιντ Λούις έμεινε στους 87 βαθμούς και υποχώρησε στην τέταρτη θέση της δυτικής περιφέρειας του NHL. Πάντως οι Μπλους παραμένουν ισόβαθμοι με τους Ντιτρόιτ Ρεντ Ουίνγκς στην κορυφή της Central, αλλά πλέον υστερούν στην ισοβαθμία.

{youtube}EQeZbfjwzQc{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα