Πατουλίδου: «Να τιμηθούν και αυτοί που εμπνεύστηκαν απ' το «γαμώτο»»

Στην επέτειο των 20 ετών από την στέψη της Βούλας Πατουλίδου ως χρυσής Ολυμπιονίκη, η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια έχει κάποιες επιθυμίες.

Η Βούλα Πατουλίδου μίλησε στον Sentra 103,3 για την δημιουργία του κέρινου ομοιώματός της στο μουσείο της Ελευθερούπολης, την αναβλητικότητα του Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων της Θεσσαλονίκης

να της επιστρέψει τα προσωπικά της αντικείμενα αλλά και την 20ετία από την επιτυχία της Βαρκελώνης.

«Από το ολυμπιακό μουσείο μας ζήτησαν για ένα χρόνο κάποια αντικείμενα ολυμπιονικών. Ακόμη δεν τα έχω πάρει πίσω. Δεν ξέρω πόσο διαρκεί αυτός ο χρόνος αλλά έχουν περάσει πολλοί από τότε. Ηταν το αρκούδι που κρατούσα στην απονομή και το πιστοποιητικό της νίκης μου, τα οποία για εμάς τους αθλητές είναι δύσκολο να τα αποχωριζόμαστε» είπε για τα προσωπικά της εκθέματα στο Μουσείο Θεσσαλονίκης ενώ για το νέο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Ελευθερούπολης τόνισε: «Είναι καλό να υπάρχει η ιστορία εκεί. Δεν είμαι μόνο εγώ αλλά πολλοί Ελληνες και ξένοι. Με έχουν μετρήσει πολλές φορές και το έχω δει σε πηλό. Είναι πολύ πιο εύκολο αυτόν που θέλει να τον κάνει κέρινο να τον έχει ζωντανό μπροστά του. Αν δείτε τον Πλέσσα είναι έτοιμος να σου παίξει πιάνο. Εγώ θα είμαι όρθια με το αρκούδι στο χέρι λίγο πριν την απονομή. Τέλος Μάη θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια».

Για την επέτειο 20 ετών από το χρυσό της Βαρκελώνης είπε: «Θα ήθελα να τιμηθούν και αυτοί που έζησαν το «γαμώτο». Που εμπνεύστηκαν από αυτό. Γράφτηκαν τραγούδια τότε και θα ήθελα να τους θυμηθεί ο κόσμος».

Διαβάστε επίσης

Ετοιμάζεται κέρινο ομοίωμα της Πατουλίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα