Περηφάνια γι’ αυτόν τον Θρύλο!

Πολλές φορές, όπως στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο μια… αναποδιά ή ένα λάθος, μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω. Σε αυτή τη χώρα έχουμε συνηθίσει να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Αυτός ο Ολυμπιακός, ακόμη κι αν αποκλείστηκε επειδή ήρθαν όλα ανάποδα στο τελευταίο 10λεπτο δεν αξίζει δάκρια, αλλά ένα θερμό χειροκρότημα απ’ όλους μας.

Ασφαλώς κι έγιναν -πολλά- λάθη για να μετατραπεί το «φτωχό» 1-0 του πρώτου ημιχρόνου στο 1-2 του 86’. Ποιος, όμως, μπορεί να ξεχάσει τη συγκλονιστική

εμφάνιση του Θρύλου στην πρώτη ώρα του παιχνιδιού; Ήταν η καλύτερη φετινή παρουσία της ομάδας στη φετινή ευρωπαϊκή της πορεία. Κι, όμως, η πόρνη μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Βαλβέρδε και τους παίκτες του.

Έλιωσαν -κυριολεκτικά- τη Μέταλιστ, με ένα γκολ, δύο δοκάρια, 12 τελικές προσπάθειες στο πρώτο μέρος, αλλά και στο ξεκίνημα της επανάληψης, καθώς πριν το τελευταίο 20άλεπτο οι τελικές προσπάθειες ήταν 16-5! Αφού, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν εκτόξευσαν το δείκτη του σκορ σε 3-0 τουλάχιστον και άφησαν την ουκρανική ομάδα ζωντανή, πλήρωσαν το τίμημα και ήταν μεγάλο!

Όπως στον επαναληπτικό με τη Ρούμπιν, έτσι και χθες, οι πρωταθλητές Ελλάδας έδωσαν ό,τι είχαν να δώσουν μέχρι το 70ό λεπτό. Πάλεψαν, μόχθησαν, όργωσαν το τερέν, δεν άφησαν τον αντίπαλο να πάρει ανάσα και ξαφνικά έριξαν μια… κλωτσιά και τα τίναξαν όλα στον αέρα.

Έδωσαν δικαιώματα, πληγώθηκαν απ’ τραυματισμούς του Ιμπαγάσα και του Μανιάτη και τελικά πλήρωσαν την ολική επαναφορά των φιλοξενούμενων που τα έπαιξαν όλα για όλα προς το φινάλε του παιχνιδιού. Η υπερπροσπάθεια που προηγήθηκε, δεν άφησε… ανάσες στον Ολυμπιακό για να αντέξει στην πίεση και να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα.

Δυστυχώς, οι «ερυθρόλευκοι» έπεσαν άδοξα και πλήρωσαν ακριβά τα -ατομικά και όχι μόνο- λάθη τους, αλλά στο τελικό άθροισμα το πρόσημο είναι θετικό. Μπορεί η τύχη να τους γύρισε την πλάτη στο τέλος του αγώνα, αλλά η πορεία τους από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν ως τώρα είναι άξια συγχαρητηρίων.

Σε τελική ανάλυση, εκείνο που μετράει δεν είναι η διάκριση σε μια σεζόν, όσο σπουδαία κι αν είναι, έστω κι αν υπήρχαν πιθανότητες για πορεία μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης. Εκείνο που μετράει, πάνω απ’ όλα, είναι ότι φέτος μπήκαν οι βάσεις για έναν μεγάλο ευρωπαίο Ολυμπιακό!

Η ομάδα του Βαλβέρδε, μπορεί να μην τα κατάφερε χθες, αλλά έδειξε σε όλους ότι έχει αλλάξει επίπεδο, έχει μπει στο κλαμπ των μεγάλων της Ευρώπης και το μέλλον της ανήκει! Αυτό δεν αποτελεί παρηγοριά στον… άρρωστο, αλλά πραγματικότητα, καθώς έπειτα από δέκα παιχνίδια, με 6 νίκες και τέσσερις ήττες, ο Θρύλος έδειξε πως είναι πλέον φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα!

Y.Γ.: Δυστυχώς επαληθεύθηκε το προηγούμενο blog. Ήταν η πιο δύσκολη αποστολή...

Keywords
Τυχαία Θέματα