Πολίτης Α' κατηγορίας!

Η χρονιά ξεκίνησε με ερωτηματικά και με την ελπίδα να περιορίζεται στο "περνάμε στους 16 και βλέπουμε".

Στους "16" ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πανέτοιμος και "χτύπησε" τα ματς που έπρεπε: Με Εφές και Γαλατασαράι... Η ελπίδα έγινε ενθουσιασμός. Τα σημάδια της καλής δουλειάς (με δεδομένες και τις διορθωτικές κινήσεις των Λο και Ντόρσεϊ αντί των "άχρωμων" Λούκας και Χάουαρντ) είχαν αρχίσει να φαίνονται. Στα πλέι οφ το μάτι γυάλιζε αλλά ο "εγκέφαλος" ήταν... ήρεμος. Ο Ολυμπιακός

εμφανίστηκε αποφασισμένος και ισοπέδωσε τη Σιένα. Ακολούθησε το σχέδιό του πόνταρε στις ικανότητές του, διάβασε ιδανικά τις αδυναμίες του αντιπάλου και ουσιαστικά "καθάρισε" από το... πρώτο ματς της σειράς (!) την πρόκριση.

Το λέγαμε και μετά το τρίτο ματς: Η Σιένα δεν ήταν ικανή να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Ακόμα και στον τέταρτο αγώνα που φάνηκε απειλητική, οι δυνάμεις εγκατέλειψαν τους
Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες εντοπίζεται χωρίς πολλές αναλύσεις στην... τέταρτη περίοδο κάθε αγώνα. Όχι του τρίτου πάντως όταν ο Ολυμπιακός έπαιξε μόνος του και δεν είχε αντίπαλο.

Στα άλλα τρία ματς αναφερόμαστε όπου προσέξτε τι έγινε:

-Στον πρώτο αγώνα το επιμέρους σκορ του τετάρτου δεκαλέπτου ήταν 24-9 για τον Ολυμπιακό.

-Στον δεύτερο αγώνα το επιμέρους σκορ στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν 27-14 για τον Ολυμπιακό.

-Αντίστοιχα στον τέταρτο αγώνα το σκορ της τέταρτης περιόδου ήταν 22-14 για τους "ερυθρόλευκους".

Τι σημαίνει αυτό; Ότι στους τρεις αγώνες στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός πέτυχε κατά μέσο όρο 24,3 πόντους και δέχτηκε μόλις 12,3! Ο μέσος όρος διαφοράς είναι στο +11 για τον Ολυμπιακό.

Και κάτι ακόμα εξίσου εντυπωσιακό: Με δεδομένο ότι σ' αυτά τα τρία ματς όπου υπήρξε... κόντρα ο Ολυμπιακός πέτυχε κατά μέσο όρο 79,3 πόντους και δέχτηκε 75 ανακαλύπτουμε ότι στην τέταρτη περίοδο οι 'ερυθρόλευκοι" πέτυχαν το... 30,6% των πόντων τους και η Σιένα μόλις το 16,4%... Αν βάλετε και στην εξίσωση το ότι ο Ολυμπιακός είχε... 15 επιθετικά ριμπάουντ κατά μέσο όρο στη σειρά αλλά και το ότι πήρε λύσεις από πολλούς παίκτες (η Σιένα αντιθέτως δεν είχε αυτή την πολυτέλεια) αντιλαμβάνεστε τα πάντα.

Εκεί χτύπησαν οι "ερυθρόλευκοι": Στο γεγονός ότι υπερέχουν σε αθλητικά προσόντα των Ιταλών, είναι πολύ πιό "φρέσκο" αλλά και νέοι, ενώ ο Ντούσαν Ίβκοβις έκανε ιδανική διαχείριση στο ρόστερ του κρατώντας (σχεδόν) άπαντες ενεργούς και... ζεστούς.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ανάγκασαν τους αντιπάλους να... κρεμάσει η γλώσα τους. Έβγαλαν δύναμη κι ενέργεια, ήταν ήρεμοι και διαβασμένοι, ήξεραν πότε θα "χτυπήσουν" με αποτέλεσμα δίκαια και πεντακάθαρα να πάρουν το εισιτήριο για το φάιναλ φορ.

Keywords
Τυχαία Θέματα