Πρόκληση για δύο η μάχη του Περιστερίου

Τεράστια πρόκληση τόσο για τον φιλοξενούμενο Αστέρα όσο και για τον γηπεδούχο Ατρόμητο αποτελεί η σημερινή τους (16.30) μονομαχία στο Περιστέρι στο πλαίσιο των ημιτελικών του Κυπέλλου.

Η ομάδα που βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετική σεζόν με ρεκόρ συγκομιδής, υποδέχεται την πιο φορμαρισμένη του β' γύρου που βαδίζει από νίκη σε νίκη και διεκδικεί τη συμμετοχή

της στα πλέι οφ. Αν μη τι άλλο, οι δύο ημιτελικοί υπόσχονται συγκινήσεις και καλό θέαμα.

Οπως πέρσι...

Για τέταρτη φορά στην ιστορία του συμμετέχει σε ημιτελικό Κυπέλλου ο Ατρόμητος και βέβαια ονειρεύεται την παρουσία του σε δεύτερο τελικό, μετά την περσινή, όχι και τόσο διασκεδαστική εμπειρία του με την ΑΕΚ. Η ομάδα του Περιστερίου πρωτοέφτασε στους «4» του δεύτερου τη τάξει θεσμού τη σεζόν 1991-92. Τον Απρίλη του 1992 αντιμετώπισε σε διπλούς αγώνες τον Ολυμπιακό και ηττήθηκε σε αμφότερους με 4-1. Δεκαέξι χρόνια μετά, τού δόθηκε η ευκαιρία να διορθώσει το «λάθος», αλλά οι αγώνες με τον Αρη το 2007-08 ήρθαν σε μια πολύ κακή στιγμή.

Οι Περιστεριώτες ηττήθηκαν 1-0 στο Βικελίδης με πέναλτι του Κάλβο στις καθυστερήσεις και είχαν τη δυνατότητα να χτυπήσουν την πρόκριση στον επαναληπτικό. Το γεγονός όμως ότι τέσσερις μέρες μετά θα έπαιζαν στο ματς της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο την παραμονή τους στην κατηγορία, τούς οδήγησε στην απόφαση να βάλουν προτεραιότητες. Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του, ο Ατρόμητος ηττήθηκε 2-1 από τους Θεσσαλονικείς, αλλά η τρίτη φορά ήταν και η φαρμακερή. Πέρσι, λοιπόν, οι «κυανόλευκοι» διασταύρωσαν τα ξίφη τους με τον Ολυμπιακό Βόλου που πραγματοποιούσε εξαιρετική πορεία.

Το πρώτο ματς διεξήχθη στο Περιστέρι στις 2 Μαρτίου και ο Ατρόμητος επικράτησε 2-1 χάρη σε γκολ των Σαγκανόφσκι (9') και Νεμπεγλέρα (61'), με τον Σανκαρέ να μειώνει στο 79'. Στον επαναληπτικό (16/03), η ομάδα του Γιώργου Δώνη πήρε με άνεση το 0-0 και πανηγύρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία της στην 88χρονη ιστορία του συλλόγου.

Μην έχοντας το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα και με τον κόσμο στο πλευρό του, ο ανεβασμένος ψυχολογικά Ατρόμητος φιλοδοξεί να κάνει από σήμερα το πρώτο βήμα παίρνοντας μια καθαρή νίκη. Γνωρίζει, βέβαια, ότι ο Αστέρας είναι ο... κακός του δαίμονας στο Περιστέρι, καθώς δεν έχει καταφέρει να τον νικήσει σε καμία από τις τέσσερις μεταξύ τους μάχες σε επίπεδο πρωταθλήματος. Για όλα βέβαια, υπάρχει η πρώτη φορά...

Να γράψει ιστορία

Να εμφανιστεί συνεπής στο ιστορικό ραντεβού του θέλει ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος θέλει να πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό Κυπέλλου. Γι’ αυτό στο Περιστέρι θέλει να κάνει το πρώτο βήμα κόντρα στον Ατρόμητο, αποσπώντας ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ομάδα της Αρκαδίας βρίσκεται στα ημιτελικά του θεσμού, καθώς την περίοδο 2008-09 είχε αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό. Φέτος όμως οι πιθανότητες είναι σαφώς πιο μοιρασμένες ανάμεσα στις δύο ομάδες και οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη θέλουν να τις γυρίσουν… υπέρ τους. Εξάλλου,

Keywords
Τυχαία Θέματα