Πρωταθλητής στα προσπεράσματα

00:21 2/1/2012 - Πηγή: OnSports

Το 2011 δεν ήταν η καλύτερη χρονιά του Μίκαελ Σουμάχερ. Αμφιταλαντεύτηκε για να μείνει ή να φύγει στην F1 και πολλοί τον θυμούνται από το πάρτι για τα 20 χρόνια του στα γκραν πρι.

Το 2011 περιελάμβανε μία πρωτιά για τον Μίκαελ Σουμάχερ: Τις περισσότερες προσπεράσεις από κάθε άλλο οδηγό.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μπορεί να μην κατάφερε ούτε φέτος να ανέβει στο βάθρο αλλά τουλάχιστον έχει στο ενεργητικό του αυτή την πρωτιά, σύμφωνα με στατιστικά που δημοσίευσε το περιοδικό «Autosport» βασισμένα σε στοιχεία από τη Mercedes

GP που προέρχονται από τις αναλύσεις του τμήματος στρατηγικής και περιλαμβάνουν στοιχεία χρονομέτρησης, video αλλά και τεχνολογία GPS.

Η πρώτη τριάδα των οδηγών

1ος. Μίκαελ Σουμάχερ 116

2ος .Σεμπάστιαν Μπουέμι 114

3ος .Καμούι Κομπαγιάσι 99

Συνολικά το 2011 είχαμε 1486 προσπεράσεις, 150 από τις οποίες στον πρώτο γύρο και 124 επί μονοθεσίων που αντιμετώπιζαν μηχανικά προβλήματα. Αν αφαιρεθούν επίσης οι 310 προσπεράσεις επί των τριών μικρών ομάδων αλλά και 80 ανάμεσα σε teammates (η πλειοψηφία των οποίων έγινε χωρίς… ιδιαίτερη μάχη), τότε μας μένουν 822!

Από αυτές περισσότερες από τις μισές ήταν «καθαρές», χωρίς δηλαδή τη χρήση βοηθημάτων της τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, οι 370 πραγματοποιήθηκαν με αρωγό το DRS ενώ 452 χωρίς αυτό.

Από την πλευρά των διοργανώσεων, οι περισσότερες αλλαγές θέσεων έγιναν στη Κωνσταντινούπολη, με το κύκνειο άσμα της Τουρκίας στο καλεντάρι της Formula 1 να περιλαμβάνει τον εντυπωσιακό αριθμό των 85! Στον Καναδά είχαμε 79 προσπεράσεις αλλά υπό μεικτές καιρικές συνθήκες ενώ στην Κίνα 67. Στο άλλο άκρο της λίστας, είναι το γκραν πρι του Μονακό με μόλις 16 προσπεράσεις, η πρεμιέρα της Αυστραλίας με 17 και οι αγώνες σε Ινδία και Βραζιλία όπου είχαμε από 18 αλλαγές θέσεων.

Σε ότι αφορά στις προσπεράσεις που οφείλονταν στις κινούμενες πίσω αεροτομές, είχαμε 50 τέτοιες σε Τουρκία και Άμπου Ντάμπι, 37 στην Κίνα και 29 στη Βαρκελώνη. Στους στενούς δρόμους του πριγκιπάτου το DRS προσέφερε μόλις 2 αλλαγές θέσεων.

Στο video που ακολουθεί δείτε τις καλύτερες στιγμές του Μίκαελ Σουμάχερ μέσα στο 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα