Πρώτη νίκη ο ΚΑΟΔ

Την πρώτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο ΚΑΟΔ, που σε έναν συγκλονιστικό αγώνα επικράτησε με 84-81 του Άρη, στη Δράμα.

Αντίθετα, οι Θεσσαλονικείς μετά και τη νέα ήττα που υπέστησαν παραμένουν στον… πάτο της κατάταξης ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές, αγνοώντας την εικόνα του ροζ φύλλου. Μεγάλος

πρωταγωνιστής για το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη, που πραγματοποίησε επική αντεπίθεση στην επανάληψη, ήταν ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 21 πόντους. Μοιραίος για τους Θεσσαλονικείς, ο Ντέιβις, που έχασε και τις δύο κρίσιμες βολές, που θα «κρατούσαν» τον Άρη στη διεκδίκηση της νίκης, 4,8 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Μετρώντας τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα, ο Άρης μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι στο «Δ. Κραχτίδης». Με ηγέτη το Χρήστο Ταπούτο, οι Θεσσαλονικείς έδειξαν από την αρχή στον ΚΑΟΔ ποιος είναι το αφεντικό στο παρκέ. Με τον έμπειρο φόργουορντ να «οργιάζει», το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή προηγήθηκε με 23-14 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης προσπάθησε να αναλάβει πρωτοβουλίες και να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα στους γηπεδούχους, αλλά οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τα ηνία του αγώνα (19-26 στο 13’). Το «κλειδί» σε αυτό το διάστημα για τους «κίτριμοθς» δεν ήταν άλλο από την εξαιρετικά διαβασμένη άμυνα πάνω στα ατού του αντιπάλου. Έχοντας ουσιαστικά εξουδετερώσει τους Σάντερς και Φλάουερς, οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 33-25 στο 18’, με τον Ντέιβις να δίνει λύσεις στο ντεμπούτο του. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τον Άρη να προηγείται με 37-29, έχοντας επιβάλει το ρυθμό του.

Σε λίγο περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα