Πρώτος ο Γκιώνης

Η καθιέρωση του Παναγιώτη Γκιώνη ως αθλητή πρώτης σειράς έρχεται να επιβεβαιωθεί με μία ακόμα διάκριση!

Ο 1ος Μεσογειονίκης της Πεσκάρα είναι πια ο πρώτος Έλληνας πινγκπονίστας στην παγκόσμια κατάταξη μετά την έκδοση του πίνακα του Νοεμβρίου από τη διεθνή ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης (I.T.T.F.)! Μετακινήθηκε στο νούμερο 37 και ξεπέρασε τον Καλλίνικο Κρεάνγκα, ο οποίος έπεσε στο 56. Αυτή η αλλαγή μάλιστα, χαρακτηρίζεται ιστορική, καθώς ο Κρεάνγκα ήταν σταθερά για τη χώρα μας το νούμερο 1 στο ranking list από τις

αρχές της δεκαετίας του ʽ90 όταν έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις στη διεθνή σκηνή με τα ελληνικά χρώματα!

Την τελευταία εξέλιξη προκάλεσαν από τη μια μεριά η θετική παρουσία του Παναγιώτη Γκιώνη στο ομαδικό του πρόσφατου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και από την άλλη τα αρνητικά αποτελέσματα του Κρεάνγκα, επίσης στο ομαδικό αυτής της διοργάνωσης,. Οι καλές εμφανίσεις δύο ακόμα διεθνών στους αγώνες της Πολωνίας έφεραν κι άλλες σημαντικές ειδήσεις για την ελληνική πλευρά. Ο Κώστας Λαγογιάννης βρέθηκε 63 θέσεις πιο ψηλά και η νεαρή Κατερίνα Τόλιου 64!

Στον πίνακα αξιολόγησης των ανδρών ο Γκιώνης πήρε έντεκα βαθμούς (έχει 2.138 από 2.127) και αναρριχήθηκε στο νούμερο 37 από το 41 του προηγούμενου μήνα. Αυτό είναι το δεύτερο καλύτερο πλασάρισμα στην καριέρα του ύστερα από το 36 του φετινού Ιουνίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και τρία χρόνια διατηρείται σταθερά κάτω από το νούμερο 55 του κόσμου. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας ο Γκιώνης σημείωσε στο ομαδικό τρεις νίκες εναντίον αθλητών, που βρίσκονται πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη (εννοούμε τον Γερμανό Στέγκερ, τον Αυστριακό Σλάγκερ και τον Γάλλο Ματενέ), ενώ προχώρησε μέχρι τον 2ο γύρο του απλού.

Εντελώς αντίθετη πορεία είχε στους ίδιους αγώνες ο Κρεάνγκα κι έτσι έφτασε σε πρωτοφανή βαθμολογική πτώση. Έχασε 114 βαθμούς (εμφανίζει 2.073 από 2.187) και 31 θέσεις και «κατρακύλησε» στο νούμερο 56 από το 25 του Οκτωβρίου! Στον κορυφαίο Έλληνα αθλητή στοίχισαν κυρίως οι συνολικά τέσσερις ήττες του στο ομαδικό από αθλητές, που βρίσκονταν πιο κάτω από αυτόν στην παγκόσμια κατάταξη (μία με αντίπαλο τη Γαλλία, μία με Ρουμανία και δύο με Ουγγαρία), ενώ θυμίζουμε ότι από το ατομικό απέσυρε τη συμμετοχή του λόγω ίωσης.

Όσον αφορά στους άλλες τρεις διεθνείς μας, που πήραν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η πλέον αξιοσημείωτη αλλαγή έχει να κάνει με τον Κώστα Λαγογιάννη. Ο 30χρονος πρωταθλητής, που με θαυμάσιες εμφανίσεις προχώρησε μέχρι τον 3ο γύρο του απλού, πλασαρίστηκε για πρώτη φορά στη διεθνή διαδρομή του μέσα στους πρώτους 300 του κόσμου. Πήρε συνολικά 79 βαθμούς και μετακινήθηκε στο νούμερο 288 από το 351 του περασμένου μήνα! Ωφελήθηκε ιδιαίτερα από τις εντυπωσιακές νίκες εναντίον του Γερμανού Φίλους και του Κροάτη Γκάσινα, οι οποίοι είναι σε πολύ καλύτερη βαθμολογική θέση. Από κει και πέρα ο Κώστας Παπαγεωργίου πήρε δέκα βαθμούς και πήγε στο νούμερο 218 (από 219), ενώ ο Δημήτρης Παπαδημητρίου υποχώρησε στο 348 (από 341).

Οι θέσεις των υπόλοιπ

Keywords
Τυχαία Θέματα