Πρόβλημα για Κωνσταντινέα, Παππά

Κωνσταντινέας και Παππάς δέχθηκαν τα «βέλη» για τις διαιτησίες τους σε ΟΑΚΑ και Ξάνθη αντίστοιχα, αλλά μόνο ο πρώτος κινδυνεύει να μείνει για λίγο καιρό εκτός ορισμών, αφού ο δεύτερος πήρε καλό βαθμό από τον παρατηρητή του. Πάντως τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η πειθαρχική επιτροπή της ΚΕΔ και για τους δύο ρέφερι, ειδικά για τον Παππά που είχε λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο.

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας στο πρώτο

του ντέρμπι είχε άσχημη εικόνα κι άφησε άπαντες με παράπονα. Προσπάθησε εξ’ αρχής με τη συχνή χρήση της κίτρινης κάρτας να ελέγξει το ρυθμό και να επιβληθεί, όμως απέτυχε. Την ίδια άποψη είχε και ο παρατηρητής Σίπκας που του έβαλε χαμηλό βαθμό. Μάλιστα ο διεθνής ρέφερι (χρίστηκε πριν από λίγες ημέρες) θα μπορούσε να βγάλει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον άτυχο Γκούντγιονσεν στη φάση που τραυματίστηκε. Παράπονα είχε η ΑΕΚ για τις πολλές κάρτες που δέχθηκαν οι παίκτες της στην αρχή του αγώνα, ενώ από τον Ολυμπιακό «φωνάζουν» για τη φάση με τον Φετφατζίδη (ζήτησαν πέναλτι) αλλά και για την αποβολή από τον πάγκο, δίχως προειδοποίηση, του Μητρόπουλου και του γυμναστή.

Οσο για τους βοηθούς, ο Αλεξέας βαρύνεται για τον καταλογισμό ενός ανύπαρκτου οφσάιντ (φάση του Αμπντούν), ενώ Καρσιώτης δεν είχε λάθη.

Στην Ξάνθη ο Παππάς είχε πολλές δύσκολες φάσεις και σύμφωνα με τον παρατηρητή του, Αμυγδαλή πήρε και τις σωστές αποφάσεις. Αναφορικά με το πέναλτι σύμφωνα και με τους δύο, υπήρξε παράβαση (ανατροπή Λέτο), ενώ στην αποβολή του Βιτόλο δείχνει να βάζει… άτσαλα το πόδι του στον αντίπαλο του. Για το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού, αν και υπήρξαν αμφιβολίες, η τηλεοπτική κάλυψη φανερώνει ότι ο γκολκίπερ της Ξάνθης διώχνει τη μπάλα αφού έχει περάσει τη γραμμή του τέρματος. Στον πειθαρχικό έλεγχο είχε προβλήματα αφού δεν απέβαλε τον Σταθάκη και τον Σουάνη.

Στο Παγκρήτιο το γκολ του Αρη που πέτυχε ο Σανκαρέ από οριακή θέση οφσάιντ ήταν η φάση του αγώνα. Πρόκειται για δύσκολη φάση και ο παρατηρητής του ματς Βασίλης Τεροβίτσας συμφωνεί με αυτή την άποψη, όμως από την άλλη δεν παύει να πήρε τη λάθος απόφαση ο βοηθός Ελευθερίου, οπότε πιθανόν να μείνει εκτός για μικρό χρονικό διάστημα.

Ο Τριτσώνης στην Τούμπα ήταν καλός και το σημαντικότερο διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι. Καλή και η διαιτησία του Ζαχαριάδη στα Γιάννινα με σωστές υποδείξεις στον πειθαρχικό έλεγχο (ορθή η αποβολή του Κεϊτά).

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο Αρετόπουλος στην Κέρκυρα. Ο Τρικαλινός ρέφερι είχε ορισμένα… μικρολάθη, όμως δεν επηρέασαν την εξέλιξη του ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα