Ψάχνοντας την πραγματική σωτηρία

Ο Λεονάρντο έκανε πάλι το…θαύμα του και η ΑΕΚ έφυγε χωρίς ήττα από την Τρίπολη. Η παρτίδα σώθηκε στο φινάλε, αλλά προφανώς και κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει για ισοπαλία με τον συμπαθή Αστέρα. Το ζήτημα είναι πως θα μπορέσει να βρει λύση στα ζωτικά προβλήματα της. Ισως από τον…Θεό, όπως είπε και ο Λεό…


Ετσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση στην ΑΕΚ, πλέον μπορεί κάποιος να αρχίσει να πιστεύει πως μόνο κάποια

θεία δύναμη μπορεί να κάνει την διαφορά. Πως κάποιος από μηχανής θεός θα έρθει στο φινάλε της τραγωδίας και θα αλλάξει τον επίλογο της. Ωστόσο, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Η ΑΕΚ χρειάζεται λεφτά και κανείς εξ όσων έπρεπε να τα βάλουν, δεν δείχνει διατεθειμένος. Ο καθένας βρίσκει την δικαιολογία του και μένει εκτός.

Μπορεί να προκύψει λύση από τη προσπάθεια των παλιών παραγόντων. Φαίνεται εξαιρετικά σοβαρή, έχει κίνητρα αγωνίας και αγάπης για την ΑΕΚ, μετέχουν άνθρωποι που στο παρελθόν έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήρια τους. σε λίγες ημέρες, ως τα τέλη της εβδομάδας, νομίζω πως θα μπορούμε να μιλήσουμε με ονόματα και διευθύνσεις. Ετσι κι αλλιώς, όσες εκκλήσεις κι αν γίνουν προς τον κόσμο, λύση οικονομική δεν μπορεί να δώσει.

Για το παιχνίδι, τα πάντα κρίθηκαν από την αναιμική μεσαία γραμμή. Εκεί όπου η ΑΕΚ υπερτερούσε και έκανε την διαφορά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ, παραδόθηκε άνευ όρων στην ομάδα του Τσιώλη. Ο Μάκος ήταν σκιά του εαυτού του, ο Καφές δεν μπορούσε να δώσει λύσεις και ο Φούντας είναι ταλαντούχος, αλλά πρέπει να φάει πολλά αγωνιστικά ψωμιά ακόμα για να παίξει στην ΑΕΚ.

Μοιραία, όταν ο Τσιώλης έβαλε στο ματς τους Περόνε και Μπρέσκα, η άμυνα της ΑΕΚ τρυπούσε εύκολα. Και προφανέστατα πρέπει να είναι ευχαριστημένη που στο τέλος κατάφερε να μην χάσει, χάρη στην νέα εντυπωσιακή παρουσία του Κλωναρίδη, αλλά και τον οίστρο του Λεονάρντο. Επί της ουσίας όμως, ήταν μια από τα ίδια. Οσα κέρδισε την μία εβδομάδα, τα ξόδεψε την άλλη. Και αυτό, γιατί τα προβλήματα πνίγουν την ΑΕΚ, όσες υπερβάσεις κι αν κάνουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα