Ρατσιστικό μένος των οπαδών των Μπρούινς

Ο Joel Ward, μαύρος Καναδός, απέσπασε ρατσιστικά σχόλια στο διαδίκτυο ύστερα από το νικητήριο του γκολ, το οποίο έκρινε τη σειρά «Μπόστον Μπρούινς-Ουάσινγκτον Κάπιτολς».

To Twitter και το Facebook φιλοξένησαν μία σειρά σχετικών σχολίων από τους απογοητευμένους οπαδούς των Μπρούινς. Άλλωστε πέρσι ο σύλλογος της Μασαχουσέτης κατέκτησε το Stanley Cup

και φέτος αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των playoffs από τους «καπς».

Το έβδομο ματς κρίθηκε στην παράταση, όπως τρία άλλα της σειράς, και «χρυσός» σκόρερ ήταν ο Ward. Το χρώμα του δέρματός του προκάλεσε ειρωνικά σχόλια και οι διοικήσεις των δύο ενδιαφερόμενων ομάδων καταδίκασαν τις αρνητικές εξελίξεις.

Στο περιθώριο των παραπάνω δημιουργήθηκε σενάριο περί αποχώρησης του Tim Thomas από τον σύλλογο της Μασαχουσέτης. Ο διεθνής Αμερικανός τερματοφύλακας αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν, από τη στιγμή που ο 25χρονος Φινλανδός, Tuukka Rask, έχει δείξει πως μπορεί να αναλάβει τη θέση του βασικού.

Βασικός ο Theodore

Εκτός απροόπτου, ο Jose Theodore θα ξεκινήσει το έβδομο παιχνίδι των Φλόριντα Πάνθερς με τους Νιου Τζέρζεϊ Ντέβιλς, το οποίο αρχίζει στις 3:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής (27/04). Στο πέμπτο ματς ο γκολκίπερ είχε σημειώσει shutout, αλλά απουσίασε από το έκτο λόγω τραυματισμού. Στο μεταξύ, όμως, ολοκλήρωσε κανονικά τις απαιτούμενες προπονήσεις με τους συμπαίκτες του.

Υποψήφιοι για Norris Trophy

Για πέμπτη φορά θα διεκδικήσει το Norris Trophy ο αρχηγός των Μπρούινς, Zdeno Chara. Οι άλλοι υποψήφιοι για το τρόπαιο, το οποίο κατακτά ο κορυφαίος αμυντικός του NHL, είναι οι Erik Karlsson των Ότουα Σένατορς και Shea Weber των Νάσβιλ Πρέντατορς.

Συμβόλαιο σε Drazenovic

Τον 25χρονο επιθετικό, Nick Drazenovic, δέσμευσαν με συμβόλαιο οι Κολόμπους Μπλου Τζάκετς. Πρόκειται για παίκτη με τρεις συμμετοχές στο NHL, όλες με τη φανέλα των Σέιντ Λούις Μπλους, αλλά άνηκε από πέρσι στους Τζάκετς.

Keywords
Τυχαία Θέματα