Ρετιρέ για τους Μπλους

Με τον Al MacInnis να τιμάται από τους Κάλγκαρι Φλέιμς, οι Σέιντ Λουίς Μπλους επικράτησαν με 3-1 και προωθήθηκαν στην πρώτη θέση της Central.

Ο 48χρονος Al MacInnis ήταν βασικό μέλος των «φλογών» το 1989, χρονιά που η καναδική ομάδα κατέκτησε το μοναδικό της Stanley Cup. Πλέον είναι διοικητικό στέλεχος των Μπλους, αλλά οι Φλέιμς φρόντισαν να τον τιμήσουν για την προσφορά

του πριν την έναρξη του παιχνιδιού αποσύροντας την φανέλα με το #2.

Οι... εορταστικές εκδηλώσεις, όμως, διακόπηκαν με την έναρξη του αγώνα. Μάλιστα ο Curtis Glencross έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ στο 5:11, αλλά η συνέχεια είχε σχεδόν... αποκλειστικά Jason Arnott.

Συγκεκριμένα, ο David Backes ισοφάρισε 5:47 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου και ο Arnott σημείωσε το νικητήριο γκολ, 0:40 πριν τη λήξη. Ακολούθησε το 3-1 από τον ίδιο παίκτη στο δεύτερο 20λεπτό, με τον Patrik Berglund να αθροίζει, από την πλευρά του, δύο ασίστ.

Συνολικά οι «μπλε» παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι, αν και είχαν μειονέκτημα στην έδρα, και ο Jaroslav Halak σταμάτησε τα είκοσι από τα 21 σουτ που αντιμετώπισε, οπότε κερδήθηκαν δύο βαθμοί στο Κάλγκαρι. Με αυτούς, η ομάδα του MacInnis «ανέβηκε» στους 85, στην δεύτερη θέση της δυτικής περιφέρειας του NHL και στην πρώτη της Central, πάνω από τους Ντιτρόιτ Ρεντ Ουίνγκς που έχουν επίσης 85 βαθμούς.

Από την πλευρά τους, οι Φλέιμς έμειναν στους 67. Εν ολίγοις, η διαφορά τους από την προνομιούχα οκτάδα της Δύσης παρέμεινε στους τρεις βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα