Σκάνδαλο στο κολεγιακό φούτμπολ

Ο εξαιρετικά δημοφιλής προπονητής του Penn State, Joe Paterno, φαίνεται αναμεμιγμένος σε τεράστιο σκάνδαλο, το οποίο έχει «σοκάρει» τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το προπονητικό τιμ της κολεγιακής ομάδες, με μπροστάρη τον Jerry Sanusky, κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικα παιδιά Οι υπόλοιποι συνεργάτες του Sanusky, μεταξύ των οποίων ο κόουτς-θρύλος, Paterno, γνώριζαν τις απάνθρωπες πράξεις του πρώην βοηθού προπονητή, αλλά δεν τις αποκάλυψαν.

Όλα αυτά έχουν συγκλονίσει το κοινό που ασχολείται με το κολεγιακό φούτμπολ και

όχι μόνο. Άλλωστε, είναι γνωστό πως παρά το νεαρό της ηλικίας των αθλητών, τα κολεγιακά πρωταθλήματα όλων των αθλημάτων στις Η.Π.Α. είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Φυσικά, ακόμα και στην αντίθετη περίπτωση, το μέγεθος του σκανδάλου είναι τέτοιο, που θα σόκαρε οποιονδήποτε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οκτώ παιδιά, το μεγαλύτερο ήταν μόλις οκτώ ετών, υπήρξαν θύματα του Sanusky. Όλα αυτά καταγράφηκαν από το 1994 μέχρι το 2008, όταν ο 67χρονος βοηθός προπονητή ήταν ακόμα στην ενεργή δράση. Φαίνεται πως ακόμα και αρκετοί ποδοσφαιριστές είχαν εντοπίσει τον Sanusky, αλλά και αυτοί, όπως οι τεχνικοί τους ηγέτες, προτίμησαν να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τις ενέργειες του εγκληματία.

Η ποινή, η οποία προκύπτει, είναι μεγάλη και φυσικά δικαιολογημένη. Αν οι κατηγορίες αποδειχθούν αληθινές, τότε ο Sanusky θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του στην φυλακή.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα