Στον τελικό οι Λος Άντζελες Κινγκς

Οι Λος Άντζελες Κινγκς επικράτησαν με 4-3 των Φίνιξ Κογιότες στην παράταση και προκρίθηκαν στον τελικό του Stanley Cup με 4-1 νίκες.

Μάλιστα οι «βασιλιάδες» πέτυχαν την όγδοη νίκη σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια στα φετινά playoffs, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ σε όλη την ιστορία της λίγκας. Συνολικά χρειάστηκαν 14 ματς, για να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες δώδεκα επιτυχίες και να βρεθούν στον τελικό του NHL, για πρώτη φορά από το... 1993.

Το ματς κρίθηκε από

γκολ του Dustin Penner, στο 17:42 της πρώτης παράτασης. Ο 29χρονος Καναδός αριστερός επιθετικός πήρε το διεκδικούμενο puck και το πέρασε ανάμεσα στα πόδια του Mike Smith. Έτσι έστειλε τους Κινγκς στον τελικό και τους «λύκους» στο... σπίτι τους.

Γενικά όλα τα γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκαν ύστερα από ριμπάουντ και συγκυριακές αναπηδήσεις του δισκίου. Πάντως στο τρίτο 20λεπτο, ενώ το σκορ ήταν ήδη 3-3, οι Κογιότες απώλεσαν ευκαιρία διπλού power-play δύο λεπτών, αφού ο Martin Hanzal δέχθηκε άλλη 2λεπτη ποινή και διέκοψε τον ρυθμό της ομάδας του.

Νωρίτερα, ο Drew Doughty είχε ένα γκολ και μία ασίστ, ο Mike Richards άλλο ένα γκολ και ο Anze Kopitar σημείωσε ένα shorthanded. Από την άλλη, ο Taylor Pyatt διαμόρφωσε το 1-0, ο Marc-Antoine Pouliot το 2-1 και o Keith Yandle το 3-3.

Πλέον οι Κινγκς περιμένουν τον νικητή από τους τελικούς της Ανατολής, στους οποίους οι Νιου Γιορκ Ρέιντζερς και οι Νιου Τζέρζεϊ Ντέβιλς είναι στο 2-2. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, οι εκπρόσωποι της «πόλης των αγγέλων» θα έχουν μειονέκτημα έδρας στη σειρά, που θα κρίνει τον φετινό κάτοχο του Stanley Cup.

{youtube}o8evCKNuAGc{/youtube}

{youtube}152PG_urDak{/youtube}

{youtube}eIj6cipuE_Y{/youtube}

{youtube}sPN4Kp4MVVo{/youtube}

{youtube}lyTOGHaDqu8{/youtube}

{youtube}qhcCVdGHYrE{/youtube}

{youtube}DL4e-O6otl8{/youtube}

{youtube}Ab2cW7Mt0Cw{/youtube}

{youtube}gBfegdSLXak{/youtube}

{youtube}rB-0NsGrrIM{/youtube}

{youtube}OjhF6Z3qyyo{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα