Τα δεδομένα του Φερέιρα, μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι

Μπορεί λόγω της διακοπής ελέω εθνικών ομάδων η Παιανία να έχει αδειάσει, ωστόσο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει στα χέρια του πολλά από τα «κλειδιά» του επερχόμενου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το Onsports καταγράφει τα δεδομένα που έχει στη διάθεση του ο Πορτογάλος ενόψει της «μητέρας των μαχών» και τις δυσκολίες στην προετοιμασία

του «τριφυλλιού».

Από την Παιανία απουσιάζουν αυτές τις μέρες αρκετοί διεθνείς, σημαντικοί για την εξέλιξη και την εικόνα του φετινού Παναθηναϊκού, ωστόσο το θετικό για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι πως έχει στη διάθεσή του αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές - «κλειδιά» της ομάδας του, σε κάθε γραμμή.

Δουλειά στην αμυντική λειτουργία

Με τον Στέφανο Καπίνο να έχει κληθεί για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα, ο Φερέιρα χάνει τη δυνατότητα να δουλέψει στο ψυχολογικό κομμάτι – που είναι και το πλέον σημαντικό – με τον 17χρονο τερματοφύλακα που όλα δείχνουν ότι θα είναι βασικός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ωστόσο, το θετικό για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι πως θα έχει στη διάθεσή του ποδοσφαιριστές που θα έχουν ρόλο βασικού κόντρα στον Ολυμπιακό και μπορεί να δουλέψει τακτικά πάνω στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, κάτι που ξεκίνησε να γίνεται ήδη στην Παιανία.

Ο Λουκάς Βύντρα είναι ένας εξ αυτών, καθώς επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, και αναμένεται να είναι 100% έτοιμος για να αναλάβει το δεξί άκρο της άμυνας και να δώσει λύσεις στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με την πείρα του, παρότι ο Στέργος Μαρίνος ανταποκρίθηκε πολύ καλά κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα, ο εξαιρετικός φέτος και πολύπειρος Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, θα έχει ρόλο στο κέντρο της άμυνας και θα αναλάβει να είναι αυτός που θα διατηρήσει… ψύχραιμη την αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού στην πλέον «καυτή» από τις έδρες που θα επισκεφθεί στο πρωτάθλημα.

Αν ο παρτενέρ του είναι ο Γιόσου Σαριέγκι, τότε ο Φερέιρα από τώρα μπορεί να «δουλεύει» πάνω σε αυτό το δίδυμο, διαφορετικά ο Πορτογάλος θα πρέπει να περιμένει την επιστροφή του Σεντρίκ Καντέ την επόμενη εβδομάδα για να αρχίσει το… φροντιστήριο. Τέλος, αμετακίνητος θα είναι ο Νίκος Σπυρόπουλος στο αριστερό άκρο της άμυνας με τον έμπειρο μπακ να είναι στη διάθεση του προπονητή του, αφού αυτή τη φορά δεν κλήθηκε από τον Σάντος.

Σημαντική η απουσία του Κατσουράνη

Στη μεσαία γραμμή, όπου αναμένεται να έχει την περισσότερη δουλειά σε επίπεδο προεργασίας και ειδικών αποστολών ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, δεσπόζει η απουσία του Κώστα Κατσουράνη. Ο Πατρινός μέσος έχει κληθεί στην Εθνική κι έτσι ο Πορτογάλος θα περιμένει την επόμενη εβδομάδα για να βάλει τον «εγκέφαλο» στην «μηχανή» που σχεδιάζει για το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Το θετικό νέο για τον Φερέιρα ήταν πως ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ ζήτησε και πήρε την άδεια από την Εθνική ομάδα της Μοζαμβίκης για να παραμείνει στην Παιανία και να δουλέψει ενόψει ντέρμπι. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ξέρει πόσο σημαντική θα είναι η απόδοση του 23χρονου Αφρικανού στο ντέρμπι και πιθανότατα το πώς θα ανταποκριθεί όταν θα «πέφτει» πάνω του ο Αριέ

Keywords
Τυχαία Θέματα