Τα γεγονότα της χρονιάς στο ελληνικό βόλεϊ

19:46 1/1/2012 - Πηγή: OnSports

Τα 10 γεγονότα που σημάδεψαν το ελληνικό βόλεϊ τη χρονιά που μόλις μας αποχαιρέτησε.

10. Η αποκάλυψη Ντεσπέιν
Στις πρώτες του εμφανίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ρολάντο Ντεσπέιν δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Κάτι ο δικός του (αργός) ρυθμός στην προπόνηση, κάτι που τα λεφτά στο λογαριασμό του δεν έμπαιναν στην ώρα του και ο Κουβανός βρέθηκε κοντά στο πρόωρο αντίο από τη Volleyleague.

Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό,

ο Ντεσπέιν δεν άργησε να μεταμορφωθεί για να πρωταγωνιστήσει στις σημαντικότερες στιγμές της ομάδας του, κερδίζοντας τον τίτλο του MVP σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η… τάση του ωστόσο να βάζει την υπογραφή του σε απανωτά συμβόλαια προκάλεσαν την εξάμηνη τιμωρία του από την FIVB. Τον Κουβανό θα τον δούμε ξανά σύντομα στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ηρακλή.

9. Ο πρώτος τίτλος του Ολυμπιακού


Από την εποχή Αγγελόπουλων, η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού κυνηγούσε έναν τίτλο, ωστόσο σε κάθε υποψία επιτυχίας… πεταγόταν ο Παναθηναϊκός να της πάρει την μπουκιά από το στόμα. Στον τελικό του Κυπέλλου της Σάμου, οι παίκτριες του Γιάννη Νικολάκη βρήκαν απέναντί τους άλλο… χρώμα, το κίτρινο της ΑΕΚ και δεν άφησαν την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Οι «ερυθρόλευκες» σήκωσαν στα χέρια τους την Κούπα, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του γυναικείου τμήματος.

8. Το 7ο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού

Η φιλόδοξη ΑΕΚ μπήκε στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών ελπίζοντας να κάνει την έκπληξη με την κατάκτηση του τίτλου, γνωρίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός δε βρισκόταν στην καλύτερη φάση της ιστορίας του, έμεινε όμως πολύ μακριά από τις βλέψεις της. Οι «πράσινες» ολοκλήρωσαν ασθμαίνοντας τον πρώτο γύρο, λίγο έλειψε μάλιστα να χάσουν την τελευταία προνομιούχο θέση, στο τέλος, ωστόσο, έκαναν, όπως πάντα, το καθήκον τους. Κέρδισαν στο τελευταίο ματς τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Ρέντη και πανηγύρισαν την κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

7. Οι ανατροπές του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού

Όταν ο Ολυμπιακός ανέτρεπε το 0-2 από τον Παναθηναϊκό στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στο κλειστό του Ρέντη για να πάρει τη νίκη με 3-2, μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Λίγες ημέρες αργότερα, όταν το επαναλάμβανε στο ίδιο γήπεδο, αυτή τη φορά στον πρώτο ημιτελικό των play-off, μας ανάγκασε να κοιτάζουμε την ημερομηνία σε περίπτωση που είχαμε πέσει στη μέρα της… μαρμότας.

Την τρίτη πια –συνεχόμενη- φορά, αλλά στη Γλυφάδα, η επιστροφή του Ολυμπιακού από το 0-2 και η πρόκρισή του στους τελικούς του πρωταθλήματος απλώς επιβεβαίωσε τον τρελό κανόνα που οι «ερυθρόλευκοι» καθιέρωσαν απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, λίγο πριν κατακτήσουν πανηγυρικά τον τίτλο με αντίπαλο τον Ηρακλή.

6. Οι μεταγραφές που –δεν- έγιναν

Η κρίση χτύπησε, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όλες τις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι μεταγραφές του παρελθόντος έμοιαζαν το καλοκαίρι του 2011 όχι πολυτέλεια, αλλά αστείο. Ο νεοφώτιστος, πλην φιλόδοξος, Φοίνικας Σύρου κινήθηκ

Keywords
Τυχαία Θέματα