Τα καλύτερα έρχονται

Χαίρετε κύριοι

Ο Ολυμπιακός έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο στους ομίλους του Champions League και συνεχίζει στους 32 του Europa League. Αν θυμηθούμε το κλίμα που υπήρχε την εποχή που έγινε η κλήρωση το γεγονός αυτό συνιστά σίγουρη επιτυχία που γίνεται μεγαλύτερη από την εικόνα που έδειξε ο Ολυμπιακός

σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια των ομίλων του Champions League. Εικόνα που αφήνει όνειρα και υποσχέσεις για μια καλή συνέχεια. Το υγιές είναι πάντα να κυνηγάς τον ανώτερο στόχο.

Η μεγάλη διοργάνωση είναι σίγουρα το Champions League. Εκεί υπάρχει το πρεστίζ, η αίγλη και το χρήμα. Είναι μεγάλο πράγμα για έναν Ελληνικό σύλλογο να βρίσκεται στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.Στη διάρκεια των ομίλων πολύ σωστά διοίκηση, παίκτες και τεχνική ηγεσία είχαν σαν στόχο τη δεύτερη θέση. Από τη στιγμή όμως που δεν ήρθε και ο σύλλογος συνεχίζει στο Europa League πρέπει να δημιουργηθούν εσωτερικές άμυνες και να μπουν νέοι στόχοι. Όπως στον Παναθηναϊκό ήθελαν όλοι τον Σισέ αλλά με το που έφυγε μπήκαν στη λογική πως χωρίς αυτόν παίζουμε καλύτερα ακριβώς στην ίδια λογική, στον Ολυμπιακό πρέπει να πιστέψουν πως το Europa League του δίνει την ευκαιρία της απόλυτης διάκρισης.


Σήμερα οι παίκτες του Ολυμπιακού τα έχουν με τους ποδοσφαιριστές της Ντόρτμουντ. Αν όμως έρθει η μεγάλη διάκριση στο Europa League η 6 Δεκεμβρίου θα είναι η αφετηρία που οδήγησε σε αυτήν τη μεγάλη πορεία. Θυμάμαι το 1997 τη Βουλιαγμένη στο πόλο να κατακτά το Κύπελλο Κυπελλούχων απέναντι στη Ρόμα. Ο Γιώργος Αφρουδάκης μετά από αυτήν την τεράστια διάκριση ευχαρίστησε το διαιτητή που τους αδίκησε στον τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος και αντί για το πρωταθλητριών έστειλε την ομάδα στο Κυπελλούχων.


Η ομάδα του Βαλβέρδε με την εικόνα που έδειξε στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια δικαιούται να ονειρεύεται διάκριση σε ένα θεσμό που δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες με μικρότερο μπάτζετ προερχόμενες από πρωταθλήματα που δεν είναι στα top της Ευρώπης να διακριθούν. Το δύσκολο για μια Ελληνική ομάδα είναι να καταφέρει μετά τα τέλη Φεβρουαρίου να διατηρείτε στα ίδια επίπεδα φυσικής κατάστασης αλλά και αγωνιστικής συγκέντρωσης που βρίσκεται σήμερα. Αυτό βέβαια είναι δουλειά του Βαλβέρδε. Ο κίνδυνος πάντως είναι ο Ολυμπιακός να απορροφηθεί από την ανάγκη να κατακτήσει άλλο ένα πρωτάθλημα και αν μέχρι τότε δεν έχει πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα να θυσιαστεί η ευρωπαϊκή προοπτική.


Αυτές βέβαια είναι πρόωρες συζητήσεις. Μέχρι στιγμής βλέπουμε μια ομάδα που στο γήπεδο μπορεί να κάνει αυτά που θέλει ο προπονητής της και η λογική ποδοσφαίρου του Βαλβέρδε δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε ομάδες με αμυντικές αδυναμίες. Στο παιχνίδι με την Άρσεναλ για παράδειγμα, το πρέσινγκ του Ολυμπιακού ανέδειξε όλα τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει μια ομάδα με πειραματική σύνθεση. Παρότι ο Βενγκέρ στο Καραϊσκάκης χρησιμοποίησε από τη μέση και μπροστά ποδοσφαιριστές της ποιότητας και της αξίας των Αρσάβιν, Μπεναγιούν, Τσαμάκ και τον Ροσίνσκι (από τον πάγκο) η Άρσεναλ φάνηκε πολύ μικρή ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα