Το… διάγγελμα του Φερέιρα

Κομβικής σημασίας ήταν για τον Παναθηναϊκό η αναμέτρηση με την Skoda Ξάνθη. Στην Παιανία ήξεραν πολύ καλά ότι σε περίπτωση που τους… φρέναρε η ακριτική ομάδα η υπόθεση τίτλος θα δυσκόλευε πολύ.

Γι’ αυτό το λόγο πόνταραν πολύ οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στο θέμα της (εσωτερικής) επικοινωνίας. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα

γνωρίζοντας ότι δε θα είχε στη διάθεσή του αρκετά από τα όπλα του προσπάθησε με την ομιλία του, παραμονές του αγώνα με την Ξάνθη, να τονώσει τη ψυχολογία των παικτών του, θέλοντας να κεντρίσει ουσιαστικά τον εγωισμό τους.

Ο Πορτογάλος εξελίσσεται σε μετρ της ψυχολογίας κι αυτό φαίνεται από τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί στην ομιλία του. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το ατού του φετινού Παναθηναϊκού είναι το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην Παιανία και το οποίο αντανακλά και στο γήπεδο. Από τη στιγμή που οι ελλείψεις σε αγωνιστικό επίπεδο είναι δεδομένες και το τοπίο στα διοικητικά παραμένει θολό οι «πράσινοι» ποντάρουν στην ομοιογένεια και το πάθος που «βγάζουν» μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, για να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας μέχρι το τέλος του φετινού μαραθωνίου.

Το ίδιο έγινε και με την Ξάνθη. Στο παρά πέντε έσωσε την παρτίδα ο Παναθηναϊκός και τα πανηγύρια του… ανακουφισμένου Φερέιρα στο τρίτο γκολ του Πετρόπουλου αποδεικνύουν το άγχος του Πορτογάλου για το συγκεκριμένο αγώνα.

Ο προπονητής του τριφυλλιού δεν ήταν ο μόνος που είχε… εφιάλτες για το πως θα κυλούσε το παιχνίδι. Τη δική του αγωνία βίωσε και ο Δημήτρης Γόντικας και γι΄αυτό το λόγο επισκέφτηκε κι αυτός την Παιανία, παραμονές του ματς, για να δώσει μια εικόνα στους παίκτες αναφορικά με τα διοικητικά πεπραγμένα. Σίγουρα, δεν τους έκανε σοφότερους, καθώς τα περισσότερα απ’ αυτά τα έχουν διαβάσει οι παίκτες στις εφημερίδες, αλλά σίγουρα έχει τη δική του σημασία να γίνεται μια… live ενημέρωση από τον ίδιο τον πρόεδρο της ομάδας.

Στην Παιανία έχουν επενδύσει πολύ φέτος στην υπόθεση τίτλος, ίσως και περισσότερο από τα κεφάλαια που περιμένουν από τους Σαουδάραβες επενδυτές. Γιατί ξέρουν πολύ καλά στον Παναθηναϊκό ότι η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, κάτω από τέτοιες συνθήκες, θα παίξει καθοριστικό ρόλο για ένα καλύτερο «αύριο» για την ομάδα , ενώ παράλληλα θα έχουν καταφέρουν να επιφέρουν ένα καίριο χτύπημα στο γόητρο του «αιωνίου» αντιπάλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα