Το δημόσιο «δόσιμο» και το αναπάντητο «3Χ3»

Μια συμβουλή κατ’ αρχήν κι αν θέλουν αυτοί στους οποίους απευθύνεται ας την ακούσουν. Θα πρέπει όσοι επιλέγουν να αναλάβουν την υπεράσπιση του κόσμου του Παναθηναϊκού και ειδικά των οργανωμένων, να επιλέγονται με ελάχιστο κριτήριο τουλάχιστον, την στοιχειώδη νοημοσύνη. Δεν λέω καν εξυπνάδα, λέω απλά στοιχειώδη νοημοσύνη. Δεν ξέρω τους συντάκτες των ανακοινώσεων που βγήκαν από τους οργανωμένους, αλλά το σίγουρο είναι ένα. Την επόμενη φορά θα πρέπει να βρουν άλλους.

Καθώς εδώ, αντί να υπερασπισθούν

το σύνολο των οργανωμένων, τους έδωσαν βορά στον κόσμο σαν πρωταίτιους των επεισοδίων. Σαν συνέχεια δηλαδή, του απίστευτου δημόσιου δοσίματος που έκανε το «τηλεοπτικό δίδυμο» στην Δίκη της Δευτέρας.

Με λίγα λόγια. Όταν η βασική σου γραμμή είναι, ότι τα επεισόδια δημιουργήθηκαν από πενήντα εκατό παρείσακτους που… δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους, τότε δεν αρχίζεις θεωρία μια ώρα στην τηλεόραση και με πάθος μάλιστα, για το πόσο δικαιολογημένοι είναι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που αγανάκτησαν, επειδή έχουν δεκαπέντε χρόνια να πάρουν πρωτάθλημα, επειδή τους πνίγει η αδικία από το κατεστημένο του Ολυμπιακού και όλα τα σχετικά. Ούτε αρχίζεις και αραδιάζεις τις αλητείες που έχουν κάνει οι απέναντι, Ριζούπολη δηλαδή, Καραϊσκάκη πέρυσι και τα σχετικά, λέγοντας μάλιστα για να φανείς και… Παναθηναϊκός «γιατί εκεί δεν τιμωρούνται και εμάς μας τιμωρούνε».

Έλεος πια. Δηλαδή πόσο μυαλό θέλει; Όταν θες να πεις ότι εμείς δεν συμμετείχαμε και τα έκαναν κάποιοι άγνωστοι βαλτοί πενήντα εκατό, τότε εκεί την τελειώνεις την κουβέντα. Γιατί όταν την συνεχίζεις και μάλιστα με τόσο ηλίθιο και απλοϊκό τρόπο, λες ουσιαστικά, ότι ναι εμείς τα κάναμε, αλλά πρώτον… είχαμε λόγους που τα κάναμε και δεύτερον γιατί να τιμωρηθούμε εμείς αφού δεν τιμωρήθηκαν οι άλλοι.

Και δεν σε νοιάζει, ούτε τι έκαναν οι Ολυμπιακοί, γιατί έτσι απλά λες και γω τα ίδια έκανα, αλλά εκείνους δεν τους τιμωρήσατε.

Ούτε αν ήταν προκλητική η Αστυνομία λες. Γιατί έτσι δεν βγάζεις από πάνω σου το βάρος των ενεργειών, αλλά απλά εξηγείς τον… λόγο, ή το… ποιος φταίει, που έκανες ότι έκανες.

Δηλαδή τι προσπάθησε να πει ο Αντωνίου και ο… Παναθηναϊκογράφος υποτίθεται δίπλα του; Ότι ναι τα κάναμε, αλλά φταίει που ο Βαρδινογιάννης δεκαπέντε χρόνια δεν πήρε πρωτάθλημα, ή ότι ο Ολυμπιακός ελέγχει το παρασκήνιο, ή ότι έκαναν τα ίδια και οι Ολυμπιακοί αλλά δεν τιμωρήθηκαν, ή ότι η Αστυνομία ήταν προκλητική και είχε βεντέτα μαζί μας;

Μα αυτό –για ένα παιδί Δημοτικού απλά- προϋποθέτει ότι έχεις αποδεχθεί ήδη την συμμετοχή σου στα επεισόδια και απλά μετά… εξηγείς γιατί το έκανες, ή στην καλύτερη γιατί… δεν φταις που το έκανες. Κι ενώ η προσπάθεια και η κατεύθυνση, ήταν ή έπρεπε να ήταν, ότι εμείς ΔΕΝ συμμετείχαμε στα επεισόδια.

Εδώ αν θες να πεις πως ότι έγινε, ήταν αποτέλεσμα δράσης εξωπαναθηναϊκών στοιχείων, λες πολύ απλά, εγώ κύριοι δεν ξέρω ποιος και γιατί το έκανε, το καταγγέλλω γιατί αυτό καταστρέφει την ομάδα μας κι εκείνο που εγώ ξέρω είναι ότι εκατό μπήκαν βαλτο

Keywords
Τυχαία Θέματα